Elképesztő fordulat: Oroszországot támadták meg az ukránok, új szintre lépett a háború

Események

légicsapás, Ukrajna, Oroszország, háború, orosz-ukrán háború, Kijev, légitámadás
Kijev, 2023. június 1. Hatalmas krátert néznek emberek a legutóbbi orosz légitámadás helyszínén, az ukrán főváros Desznyanszkij kerületében 2023. június elsején. A támadásban három ember életét vesztette, tízen megsebesültek. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 464. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül38 bejegyzés
06:19
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előzó napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:23
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Dróntámadás érte hajnalban Kijevet

Ma hajnalban is dróntámadás érte Kijevet, a városban több robbanásról érkezett jelentés.Vitalij Klicsko polgármester a Telegarmon azt írta, drónok újabb hulláma érte el a fővárost, a légvédelem azonban működik. Áldozatokról, károkról egyelőre nincs információ.

06:26
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz veszteségek Bahmutnál

Oroszország több mint 60 ezer katonát vesztett június 1-jéig a Bahmut elleni támadásában - írta a Sky News egy nyugati tisztségviselőre hivatkozva.

07:08
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 30 drónt lőttek le Kijev felett

Több mint 30 drónt lőttek le a Kijev elleni orosz légitámadás során - közölte a város katona vezetése. A ma hajnali volt a főváros elleni hatodik egymást követő légitámadás.

07:42
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Drónokkal támadták az orosz Kurszk várost - videó

Drónokat lőttek le a nyugat-oroszországi Kurszk város felett június 2-án éjszaka - közölte Roman Sztarovojt, a kurszki terület kormányzója a Telegramon.

08:24
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 15 ezer menekülő jött tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 5958 fő, a  román-magyar határszakaszon belépők közül 9158 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság.

09:27
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország teszteli az új Sirius drónt

Az interneten felbukkant felvételek az új orosz Sirius harci drónról (Inokhodets-RU fejlesztési projekt) arra utalnak, hogy a drón már a repülési tesztelési szakaszba lépett - mondta a RIA Novosztyinak Denis Fedutinov, a pilóta nélküli légi járművek egyik vezető orosz szakértője.

Korábban az interneten is megjelentek felvételek a kétmotoros drón repüléséről. Fedutinov egy új, közepes magasságú, hosszú repülési idővel rendelkező Sirius UAV-ként (pilóta nélküli repülőgép) azonosította, amelyet az orosz Kronshtadt vállalat fejlesztett ki.

10:07
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz fegyveres erők új, két katonai körzetet és két hadsereget hoznak létre

Két katonai körzet - Moszkva és Leningrád, egy kombinált fegyveres és légi hadsereg, valamint öt hadosztály és 26 dandár alakul meg az idén - közölte Jevgenyij Burdinszkij vezérezredes, az orosz fegyveres erők vezérkara fő szervezési és mozgósítási főosztályának vezetője.

Arról, hogy 2023-ban szükség van a fegyveres erők két szolgálatközi stratégiai területi egységének, a moszkvai és a leningrádi katonai körzetnek a létrehozására, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tavaly decemberben számolt be. Megjegyezte, hogy az ilyen lépéseket "a NATO azon törekvése okozta, hogy katonai képességeket építsen ki Oroszország határai közelében, valamint hogy Finnország és Svédország rovására bővítse az észak-atlanti szövetséget". Sojgu arra is rámutatott, hogy javítani kell az orosz fegyveres erők összetételét és struktúráját.

10:37
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Az USA TNT-t akar importálni Japánból, hogy lövedékeket készítsen Ukrajnának

Az amerikai kormányzat arra számít, hogy megkezdheti a TNT szállítását Japánból, hogy amerikai gyárakban 155 mm-es tüzérségi lövedékeket gyártsanak, amelyeket várhatóan Ukrajnába szállítanak. Erről a Reuters számolt be csütörtökön forrásokra hivatkozva.

A kiadvány szerint az amerikai fél "annak fényében akarja megkezdeni a TNT importját, hogy Washington gyorsan elláthassa fegyverekkel és lőszerekkel Ukrajnát az ellentámadáshoz".

A cikk megjegyezte, hogy a japán vállalatoknak mostantól törvényileg tilos fegyvereket eladni Ukrajnának. "A szövetségesek azonban a jelek szerint találtak egy kibúvót, amely a globális lőszerhiányra való tekintettel a TNT eladásának engedélyezését foglalja magában" - hangsúlyozta az ügynökség. "Van olyan lehetőség, hogy az USA robbanóanyagot vásároljon Japántól" - tisztázta egy forrás.

Egy másik forrás hozzátette, hogy a japán hatóságok már tájékoztatták az amerikai felet arról, hogy hajlandóak TNT-t eladni.

11:16
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Hi-82 drónokat készítenek elő első operatív használatukra az NWO-zónában

A Hi-82 típusú kamikaze drónokat sikeresen tesztelték a különleges katonai műveleti területén. A drónokat jelenleg harci egységgel szerelik fel és elő készítik a különböző alakulatoknál történő alkalmazásra. Erről az Oko tervezőiroda (KB) számolt be a TASZSZ-nek.

A "Hi-82" repülési teszteket hajtott végre a Luhanszki Népköztársaság és a Donyecki Népköztársaság területén a különleges katonai művelet övezetében. A tesztek során a drón repülési hatótávolságát, rádiócsatornáját és a helyi elektronikai hadviselési rendszerekkel szembeni ellenállását vizsgálták. A drónt bemutatták a Kaskad, Vosztok és Rosgvardia zászlóaljak, valamint a Wagner PMC-k képviselőinek. Jelenleg a drónok harci egységgel való felszerelésén dolgoznak, előkészítik őket az első harci bevetésre, amelyre a következő napokban kerül sor" - közölte a szervezet.

Az Oko tervezőiroda szakemberei a Hi-82 drónt egy felderítő változatban is tesztelték. "A különleges katonai műveletek területén bemutattuk és teszteltük készülékünket felderítő változatban is.
A TASZSZ beszélgetőpartnere szerint a drón felderítő változata hosszabb, akár 1,5 órás repülési idővel rendelkezik majd.

11:48
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukrán erők orosz falut lőttek Brjanszk területén

Oroszországban a Brjanszki terület egyik faluját lőtték az ukrán erők. Egy ház kigyulladt, de senki sem sérült meg - közölte Alekszandr Bogomaz regionális kormányzó pénteken a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében.

Orosz tisztviselők fokozott támadásokról számoltak be Észak-Ukrajnából is, és közölték, hogy csütörtökön ukrán csapatok megpróbáltak átjutni a határon a belgorodi régióba, ami az első ilyen behatolás volt.

Ukrajna tagadja, hogy hadserege részt vesz a behatolásokban, és azt állítja, hogy azokat orosz önkéntes harcosok hajtják végre.

12:16
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Az USA nem osztja meg az Új Start egyezmény egyes adatait Oroszországgal

Az Egyesült Államok közölte, hogy csütörtöktől nem továbbítja Oroszországnak az Új Start fegyverzetellenőrzési szerződésben előírt egyes értesítéseket, beleértve a rakéták és hordozórakéták helyéről szóló frissítéseket, hogy megtorolja a megállapodás Moszkva általi "folyamatos megsértését".

A külügyminisztérium a honlapján közzétett tájékoztatóban közölte, hogy az amerikai interkontinentális és tengeralattjáróról indított ballisztikus rakéták indításairól szóló telemetriai információk - a rakéta repüléséről gyűjtött adatok - átadását is leállítja Oroszországnak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalosan nem lépett ki a szerződésből, amely korlátozza a telepített stratégiai nukleáris arzenált. Február 21-én közölte, hogy Oroszország felfüggeszti a részvételt, veszélyeztetve ezzel az amerikai-orosz fegyverzetellenőrzés utolsó pillérét.

12:51
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Az amerikai szenátus elfogadta az adósságplafon emeléséről szóló törvényjavaslatot

Az amerikai szenátus elfogadta az államadósság felső határának emeléséről szóló törvényjavaslatot - derül ki a szavazásról készült online közvetítésből.

Hatvanhárom szenátor szavazott a törvényjavaslat mellett, míg további 36 ellenezte azt.

Szerda este elfogadta a kezdeményezést az egész Képviselő-testület. A dokumentumot most aláírásra elküldik Joe Biden amerikai elnöknek.

Az amerikai vezető korábban többször is sürgette a törvényhozókat a törvényjavaslat jóváhagyására.

A múlt hét végén a Fehér Ház és a Kongresszusi Republikánusok megállapodtak az Egyesült Államok államadósság-plafonjának 2025. január 1-ig történő emeléséről. A felek által elfogadott törvényjavaslat előírja, hogy a 2024-es pénzügyi évben 886 milliárd dollárt fordítanak a védelemre, 121 milliárd dollárt a veteránok egészségügyi ellátására, és 637 milliárd dollárt egyéb nem védelmi programokra.

Januárban az Egyesült Államok túllépte a törvényes 31,4 billió dolláros adósságplafont.

Ezt követően az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma kénytelen volt sürgősségi intézkedésekkel folytatni pénzügyi műveleteit. Az amerikai kormányzat az elmúlt hónapokban sürgette a Kongresszust, hogy emelje meg az adósságkorlátot.

A szenátus republikánus konferenciáján arra figyelmeztettek, hogy a jogszabály nem finanszírozza kellőképpen a Pentagont, így

az amerikai hadsereg sebezhetővé válik a külföldi fenyegetésekkel szemben.

Emiatt egy nyilatkozatot is felvettek a jegyzőkönyvbe, amelyben megerősítették, hogy Amerika kész „válaszolni a folyamatos és növekvő nemzetbiztonsági fenyegetésekre".

Ez az adósságplafonról szóló megállapodás semmiben sem korlátozza a szenátus azon képességét, hogy sürgősségi kiegészítő forrásokat rendeljen el annak biztosítására, hogy katonai képességeink elegendőek legyenek Kína, Oroszország és más ellenfeleink elrettentésére

- áll a közös nyilatkozatban.

"A szenátus nem fogja figyelmen kívül hagyni nemzeti szükségleteinket, és nem fogja cserbenhagyni barátainkat és szövetségeseinket, akiknek sürgős fenyegetésekkel kell szembenézniük Amerika legveszélyesebb ellenfelei részéről" - írták.

13:19
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveres erők civileket végeztek ki evakuálás közben

Ukrán fegyveresek civileket lőttek le Zaporizzsja területén, amikor azok megpróbálták elhagyni a háborús övezetet. Ezt június 2-án közölte a Krym zászlóalj egységének parancsnoka.

Volt, amikor civileket robbantottak fel, volt két nagyszülő, akik kérték, hogy had menekülhessenek el [a harcok elől], és ők (ukrán fegyveresek) egyszerűen felrobbantották őket. (...) Nem engedik evakuálni a helyieket

- mondta a RIA Novosztyinak.

A katona azt is elmondta, hogy zászlóaljának katonái szemtanúi voltak annak, hogy a kontaktvonal közelében lakosokat lőttek le, amikor azok megpróbáltak bejutni a Kijev által ellenőrzött területre.

13:44
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Az Orosz erők Nikopol városát támadták

Szerhij Liszak, a Dnyipropetrovszki terület kormányzója közölte, hogy az éjszaka folyamán Nikopol városára mértek csapást. Ezt a Telegramon tette közzé:

„Az agresszor nem áll meg. Nikopol régiót ismét támadás érte. Éjfélkor lőtték Nikopolt. Nehéz tüzérségi lövedékek repültek a városba. Az emberek sértetlenek. A mentők vizsgálják a területet. Az ellenség alattomos és nem hagy fel a civil lakosság terrorizálásának taktikájával."

14:17
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

A háború már orosz területeken is zajlik

Egy orosz tisztviselő szerint a háború egyre inkább az orosz területekre is átterjed. A legújabb példa erre, hogy az éjszaka folyamán Brjanszk régió is tűz alá került.

Alekszandr Bogomaz kormányzó szerint két falut lőttek az ukrajnai Csernyihiv és Szumi régióval közös határ közelében.

Egy másik lövedék a Belgorodi területen lévő Shebekino körzetet érte, ahol több mint 2500 embert evakuáltak - mondta Vjacseszlav Gladkov kormányzó.

Orosz tisztviselők arról számoltak be, hogy az elmúlt napokban fokozódtak a támadások Észak-Ukrajna felől.

14:43
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Üzemanyag és energetikai infrastruktúrát ért támadás Oroszország nyugati részén

Két nagy hatótávolságú robotrepülőgép péntekre virradóra üzemanyag- és energetikai infrastruktúrát támadott meg Oroszország nyugati részén, Szmolenszk régióban, de sérülésekről vagy tűzesetekről nem érkezett jelentés - közölte a régió megbízott kormányzója.

A Reuters jelentése szerint a támadások Divasy és Peresna városokat érték a régió fővárosa, Szmolenszk közelében, mintegy 270 kilométerre az ukrán határtól, de nem közölte, hogy ki volt a felelős. A szmolenszki régió az oroszországi Brjanszktól északra fekszik, és Fehéroroszországgal határos.

15:18
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Egy Maripuolban történt robbantás során hárman meghaltak

Petro Andriuscsenko Maripoul polgármesterének tanácsadója szerint a Maripoul-Donyeck H20 autópályán egy akna felrobbantásának következtében három ember meghalt. Elmondása szerint az incidens Olenivka közelében történt.

15:56
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Kijev szerint a "légiközlekedési koalíció" már nyolc európai országot foglal magában

Nyolc európai ország beleegyezett, hogy csatlakozik ahhoz a légi koalícióhoz, amely harci repülőgépekkel látja el Ukrajnát. Erről Ihor Zsovkva, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője nyilatkozott.

Az országok listája: Nagy-Britannia, Hollandia, Lengyelország, Dánia, Svédország, Belgium, Portugália és Franciaország szerepel.

16:30
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Stoltenberg a fegyvergyártás fokozására szólítja fel a NATO-országokat

Jens Stoltenberg, a NATO-főtitkára kijelentette, hogy a szövetségnek növelnie kell a fegyvergyártást és azok szállítását Kijevnek a kimerülő fegyverkészlet miatt. Ezt a Bloombergnek adott interjújában mondta június 2-án, pénteken.

Sürgette a blokk országait, hogy írjanak alá szerződéseket, szerinte csak ezután lesz kész az ipar a beruházásokra és a termelés felfuttatására.

A tervek szerint a július 11-12-i vilniusi csúcstalálkozón megállapodnak a termelés növelését és a közös vásárlások növelését célzó tervről - írja a Bloomberg. A csúcstalálkozóra meghívják az amerikai és az uniós védelmi ipar képviselőit is.

17:00
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán csapatok Makijivka és Donyeck külvárosait lövik

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) egyenként 20 lövedéket lőtt ki többszörös rakétakilövő rendszerből (MLRS) a Donyeck és Makijivka külvárosában lévő Oleksandrivka falura. közölte a Donyecki Népköztársaság (DNR) képviselete az Ukrán Háborús Bűncselekményeket Ellenőrző és Koordináló Közös Központban (JCCC) június 2-án egy Telegram-csatornán.

Néhány perccel később arról is beszámoltak, hogy Makijivka irányából is lövéseket rögzítettek, 20 rakétát lőttek ki MLRS-ekből.

17:19
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Kína szerint Moszkva, Kijev és az EU törekszik az ukrán válság megoldására

Oroszország, Ukrajna és az EU országai kifejezték az ukrán válság békés megoldására irányuló óhajukat a kínai kormány eurázsiai ügyekért felelős különmegbízottjának, Li Hujnak a nemzetközi látogatásán.

Kína eurázsiai ügyekért felelős különmegbízottja, Li Hui 12 napos európai körutat tett, amelynek során Ukrajnába, Lengyelországba, Franciaországba, Németországba, Brüsszelbe és Oroszországba látogatott azzal a küldetéssel, hogy ismertesse Peking álláspontját az ukrán válsággal kapcsolatban.

Az orosz fél közölte, hogy tiszteletben tartja az ukrajnai konfliktus megoldására irányuló kínai béketervet.

17:48
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

A svájci parlament nem járult hozzá az Ukrajnába irányuló közvetett fegyverexporthoz

A svájci törvényhozás nem fogadta el azt a törvénytervezetet, amely lehetővé tette volna, hogy más országok svájci fegyvereket adjanak el Ukrajnának.A semleges Svájc törvényei tiltják fegyverek exportálását aktív konfliktusövezetekbe.

Svájc ezért mind ez idáig megtagadta az engedélyt Németországtól is, hogy a német Leopard harckocsikhoz Svájcban gyártott lőszert küldjön Ukrajnának.
A kivételt kezdeményezők és támogatók Ukrajna hatékonyabb támogatását látták szükségesnek, és az európai biztonsághoz történő fokozottabb hozzájárulás szükségességével érveltek.

A javaslatot ellenzők, szerint egy ilyen engedménnyel Svájc a semlegességét kockáztatná és azt a látszatot keltené, mintha közeledne a NATO-hoz.

A szavazás nem zárta le az ország hadianyagokról szóló törvényének vitáját. A biztonságpolitikai bizottság ugyanakkor vizsgálja lehetőséget fegyverek és lőszer átadásának esetleges engedélyezésére olyan helyzetben, amikor az ENSZ Biztonsági Tanácsa vagy az ENSZ-közgyűlés kétharmada egy adott háborús felet agresszornak minősít, vagy a nemzetközi jog megsértését állapítja meg.

18:21
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin: Meg kell akadályozni a belpolitikai zavarkeltést

Az orosz hatóságok nem engedhetik meg az ország belpolitikai biztonságának aláásását, tekintettel a rosszakarók fokozódó erőfeszítéseire - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz biztonsági tanács állandó tagjaival pénteken tartott megbeszélésén.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszországban 190 etnikai csoport él, és rendkívül fontosnak nevezte a közöttük lévő viszony alakulását a biztonság szempontjából is. A zárt ülésen a TASZSZ beszámolója szerint felszólalt Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója és Vlagyimir Kolokolcev orosz belügyminiszter.

19:00
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

A csecsen különleges erők offenzívát indítottak Marinka közelében

Az orosz védelmi minisztérium pénteken közölte, hogy a csecsen különleges erők Akhmat csoportja offenzívát indított a kelet-ukrajnai Donyeck régióban lévő Marinka város közelében - jelentették orosz hírügynökségek.

19:22
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Zelenszkij elrendelte az összes ukrajnai óvóhely ellenőrzését

Az ukrán elnök elrendelte a kijevi és az országszerte található bombaóvóhelyek teljes körű ellenőrzését.

Tegnap három ember halt meg a fővárosban, miután egy orosz légicsapás során nem tudtak bejutni egy óvóhelyre.

Egy férfi, akinek a felesége meghalt újságíróknak nyilatkozta:

Az alagsor zárva volt. Ezért történt az egész.

Közelebb mentem, a feleségem, a gyermekem és más nők és gyerekek álltak ott. Most a feleségem ott fekszik [holtan], csak azért, mert [az őr] nem nyitotta ki az ajtót

- mondta.

A városi hatóságok később közölték, hogy vizsgálatot indítanak.

20:00
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Az USA tárgyalni kíván Oroszországgal a nukleáris veszélyek kezeléséről

Februárban beszámoltunk arról, hogy Oroszország egyoldalúan felfüggesztette az USA-val fennmaradt utolsó nukleáris fegyverkezési szerződését, az ÚJ START-egyezményt.

Most az USA felajánlotta, hogy 2026-ig fenntartja az Új START-megállapodásban foglalt atomfegyver-korlátokat, ha Oroszország is így tesz - közölte két magas rangú kormányzati tisztviselő.

Joe Biden nyitott a nukleáris veszélyek kezeléséről szóló feltétel nélküli tárgyalásokra, beleértva a paktum újragondolását is - mondták a források.

A 2010-ben aláírt ÚJ START-egyezmény 1550-re korlátozza az USA és Oroszország által bevethető stratégiai nukleáris robbanófejek számát.

Emellett 700-ra korlátozza a robbanófejeket hordozó szárazföldi és tengeralattjáró-alapú rakéták és bombázók számát.

Bármely új paktumnak figyelembe kellene vennie Kína nukleáris fegyverkezését, amely a Pentagon szerint 2035-re valószínűleg több mint háromszorosára, 1500 robbanófejre növeli Peking arzenálját.

20:41
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanás történt az oroszok által megszállt Bredjanszk kikötőben

A közösségi médiában közzétett felvételek és fotók hatalmas robbanást dokumentáltak a jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai Berdjanszk kikötőjében.

Sűrű füst szállt fel a kikötő fölé.

A kikötőváros az ukrajnai Zaporizzsja régióban található, mintegy 100 km-re a frontvonaltól.

Korábban egy orosz tisztviselő azt állította, hogy Ukrajna egy "kórháztábort" támadott a térségben.

21:09
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Zelenszkij az ellentámadásról

Ez nem egy film, nehéz megmondanom, hogyan fog sikerülni az ellentámadás. A lényeg az, hogy Oroszország lássa, és ne csak lássa, hanem érezze is. Az összes megszállt terület felszabadítása az ellentámadás célja.

21:46
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok a zaporizzsjai terület lövik

Az oroszok tüzet nyitottak egy többemeletes épületre a zaporizzsjai terület Komiszuvakha falujában. Két nő meghalt, további négy ember pedig megsebesült.

22:15
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Aknára hajthatott egy család

A harkovi régióban egy azonosítatlan robbanószerkezet miatt robbant fel egy autó, amelyben egy háromgyermekes család utazott. A jelentések szerint a 37 éves anyuka a helyszínen meghalt, a három gyerek súlyos sérülésekkel került kórházba - tájékoztatott a területi katonai közigazgatás vezetője.

23:15
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Az USA lövedékeket fog gyártani Ukrajna számára

Az Egyesült Államok megtalálta a módját, hogy TNT-t vásároljon Japánból anélkül, hogy megsértené a hadiipari termékek harmadik országokba történő szállítását tiltó japán törvényeket.

Így Japán képes lesz "ipari" TNT-t szállítani az Egyesült Államoknak, amit lőszerek töltőanyagaként használnak majd.

23:51
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz csapás érte Harkovot

Az orosz erők két irányított légibombával mértek csapást pénteken a kelet-ukrajnai Harkov megyében lévő Kupjanszk város térségére, a támadás következtében két helyi lakos meghalt, négy megsérült, köztük egy hároméves gyerek - közölte Oleh Szinyehubov megyei kormányzó a Facebookon.

01:32
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadót rendeltek el Kijevben

Kijevben légiriadót rendeltek el - derült ki az ország digitális átalakítással foglalkozó minisztériumának online térképéből.

A riadót helyi idő szerint 22.47-kor rendelték el.

01:53
június 02, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb öt ukrajnai régióban hirdettek légiriadót

Légiriadót rendeltek el Ukrajna Zsitomir, Csernyihiv, Vinnicja, Cserkaszi és Kirovohrad megyéiben - derült ki az ország digitális átalakításért felelős minisztériumának online térképéből.

Az online térkép szerint a régiókban a riasztást heyli idő szerint 22.49 óra körül hirdették ki. Korábban Kijevben és a Kijevi területen rendeltek el riadót. Ott továbbra is tart.

Hatalmas krátert néznek emberek a legutóbbi orosz légitámadás helyszínén, az ukrán főváros Desznyanszkij kerületében 2023. június elsején. A támadásban három ember életét vesztette, tízen megsebesültek. Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
02:28
június 03, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukrán erők ismét NATO-rakétákkal lövik Donyecket

A beszámolók szerint az ukrán csapatok 35 perc alatt 30 darab 155 milliméteres kaliberű "NATO" lövedéket lőttek ki Donyeckre. 

02:54
június 03, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadót hirdettek Harkov régióban

A légiriadót helyi idő szerint 00:37-kor rendelték el Harkov régióban.

08:25
június 03, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.