Bono bízik Japában

Vágólapra másolva!
A U2 énekese abbéli reményét fejezte ki Abe Sindzo japán kormányfőnek, hogy Japán megtartja ígéretét, és példát mutat a harmadik világ nyomorgóinak támogatásában.
Vágólapra másolva!

A U2 Vertigo turnéja Japánba érkezett, és szerdán Bono a japán miniszterelnökkel is találkozott, aki ígéretet tett, hogy a gazdasági megszorítások ellenére Japán továbbra is támogatja a harmadik világot.

"Egyes országok megszegik az ígéreteiket, de bízom benne, hogy Japán nem okoz csalódást" - mondta Bono, aki szerint sokat lehet Japántól tanulni arról, hogy miként kell a fejlődő világot támogatni.

Bono egy olyan típusú Georgio Armani napszemüveget ajándékozott a politikusnak, amilyet maga is hord, s amelynek az eladásaiból fedezik Bono AIDS-ellenes kampányát. Abe nyomban fel is próbálta, s Bono megjegyezte, hogy "tök jól" jól áll neki.

Japán még 2005-ben kilátásba helyezte, hogy öt év alatt 5 milliárd dollárt juttat Afrika országainak, a Skóciában tartott G-8-csúcson pedig ünnepélyes fogadalmat tett, hogy 2010-ig dollármilliárdokkal emeli meg a szegény országoknak nyújtott támogatását.

Forrás: MTI / AP