Kínai jegyek: a Tigris

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Tigris tulajdonságai

Forrás: HarmoNetÖrök uralkodó, vezető, magabiztos és erős egyéniség. Alapvetően harcos típus, vállalva a kockázatot és a veszélyt. Küzd az elveiért, a céljaiért. Aki a Tigris jegyében született, annak nem kell attól tartania, hogy elszürkül a társai mellett. Társaságban a környezete azonnal a befolyása alá kerül, irányítókészsége, határozottsága megszelídíti őket.

A Tigrist soha nem törik össze a kudarcok vagy a nehezebb, lehetetlennek tűnő feladatok. Szívóssága, mérhetetlen ereje soha nem engedi, hogy padlóra kerüljön és ott is maradjon.

A párkapcsolatot tekintve nem egy otthonülő, nyugis, zoknit stoppoló típus. Ha nem megfelelő partnerre talál, viselkedésével teljesen kétségbe ejtheti a társát. Ha mégis megtalálja azt, akit neki rendelt a sors, akkor ő egy életre boldoggá teszi. Ennek az illetőnek szabadságot, önállóságot kell biztosítania a Tigris számára.

A Tigris-nő
Örökké ápolt és vonzó. A legvonzóbb a társai között. Kivételesen ügyel külsejére és csáberejére. Az igazságérzete rendkívül kifinomult, ezért időnként igen hevesen képes reagálni, ha igazságtalanság éri. Szeretőként, feleségként, anyaként a legtöbbet adja szeretteinek, de közben arra is figyel, hogy a kényeztetést ne vigye túlzásba. Aki mellett Tigris-nő van, maga is erőssé válik.

A Tigris-férfi
Elég vakmerő és bátor az élet minden területén, de elég szerencsés is ahhoz, hogy baj nélkül megússza. Féktelensége és szívóssága csodálatot vált ki.

Híres Tigrisek
Marilyn Monroe, Oscar Wilde, Emily Bronté, Turgenyev, Marco Polo, Karl Marx, Beethoven, Goya, Eisenhower, Louis De Funes, Illyés Gyula, Néró, Mátyás király,

Tigris típusok:

Víz-Tigris: Az indulatait könnyebben féken tudja tartani, ami a higgadtságát erősíti, döntéseit megfontoltabbá teszi. Ezzel együtt örökké nyitott az új lehetőségek, a gyors változtatások lehetőségére.

Tűz-Tigris: A Tigris legerősebb képviselője. Nyughatatlan, szívós, irányító. A bátorság és az akaraterő segítségével mindent véghez visz, amit tervbe vett.

Fa-Tigris: Az irányítás képessége benne is erősen dominál, de képes ő alárendelni magát másoknak, hogy megfelelően működjön a csapatmunka. Egy dologgal azonban vigyázni kell vele kapcsolatban: a kemény szót és a kritikát nem tűri.

Fém-Tigris: Állandó önállóságra törekszik, s a végletek embere. Kompromisszum, középút nem létezik a számára.

Föld-Tigris: Állandó éleslátásra, a logikusságra törekszik. Gyakran előtörnek az indulatai türelmetlenségének köszönhetően.

Tudja, milyen jegy és elem tartozik Önhöz a kínai asztrológia szerint? Ezen az oldalon táblázatunkból megtudhatja.

A Tigris által uralt évek

1902 február 8. - 1903 január 28.
1914 január 26. - 1915 február 13.
1926 február 13. - 1927 február 1.
1938 január 31. - 1939 február 18.
1950 február 17. - 1951 február 5.
1962 február 5. - 1953 január 24.
1974 január 23. - 1975 február 10.
1986 február 9. - 1987 január 28.
1988 január 28. - 1999 február 15.