Tűz és víz - elemek és emberek

Vágólapra másolva!
Tudod, milyen elem a domináns a horoszkópodban? Azért jó ezzel tisztában lenni, mert az elemek megmutatják karakterünket: hogyan harcolunk a céljainkért, mi alapján döntünk bizonyos helyzetekben, mi tud motiválni cselekvésre, hogyan dolgozzuk fel a traumákat, mikor érezzük jól magunkat egy párkapcsolatban és még nagyon sok minden mást. Ebben segít nekünk Hajo Banzhaf asztrológus A négy elem, az asztrológia és a tarot című könyvében.
Vágólapra másolva!

Természetesen, nincs tisztán víz, tűz, levegő vagy föld típusú ember. Mindenkiben különböző arányban találhatóak meg ezek az elemek, és legtöbbször találunk egy dominánsat, amely leginkább jellemző rá, illetve találunk egy olyat, ami csak nagyon kis arányban található meg a személyiségében. Az illető feladata, hogy ez utóbbit erősítse élete során.

Milyen elemhez tartoznak a csillagjegyek?
Tűz: Kos, Oroszlán, Nyilas
Levegő: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
Föld: Bika, Szűz, Bak
Víz: Rák, Skorpió, Halak

Azt azonban, hogy kiben milyen elem a domináns, nem tudhatjuk meg csupán abból, ha megkérdezzük, milyen csillagjegyben született. Például, ha valaki az Oroszlán jegyében született, egyáltalán nem biztos, hogy személyiségében a Tűz elem dominál, sőt, lehetséges, hogy éppen a Tűz jegy hiányzik belőle. Az ilyen Oroszlánok nem "oroszlánosak", lehetnek halk szavú, visszahúzódó, érzékeny emberek - mert mondjuk a víz elem dominál az illető születési képletében, azaz személyiségében.

Mielőtt megnézzük a tűz-víz-föld vagy levegő típusú embereket, hogyan viselkednek bizonyos élethelyzetekben, nézzünk néhány alapvető tulajdonságot, melyekkel az elemeket leírhatjuk.

Tűz elemű ember
Nagy célokra való törekvő, erős akaratú, hatalmas meggyőző erejű. Szüntelenül lelkesedik valamiért, spontán, törekszik a hatalomra, hihetetlen sok az életenergiája, mindig mozgásban van, gyorsan dönt, nagyvonalú, naivan önző, optimista, érzelmi beállítottságú.

Levegő elemű ember
Kiváló elvonatkoztató képességgel rendelkezik, ötletes, találékony, nagyon kíváncsi, könnyed. Racionális beállítottságú, nem tud sokáig egy dologgal foglalkozni, folyton új utakat keres, hamar megun bármit. Nem kötődik sem tárgyakhoz sem emberekhez, nem ragaszkodik semmihez, viszont hajlamos a felszínességre.

Föld elemű ember
Megfontolt, szereti a megszokott dolgokat, nehezen mozdul, mielőtt bármibe belekezdene, nyolcszor meggondolja. Gyakorlatias, nem szereti a túl sok beszédet, a cselekvést sokkra többre értékeli mint az üres beszédet. Törekszik az állandóságra, éppen ezért hajlamos a túlzott beszűkülésre, a megmerevedésre, a rugalmatlanságra.

Víz elemű ember
Jellemző rá az érzések mélysége és bonyolultsága, éppen ezért sok víz elemű embernél nem ritka a gátlásosság, és a túlzott sebezhetőség miatti bezárkózás. Jó az intuíciója, végtelen gazdag a fantáziája, és nagyon együttérző.