Karrierhoroszkóp október 27-től november 3-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Nagyon agresszív és határozott hangulatban vagy, képes vagy száz százalékosan kiállni az elveidért - és ezért még attól sem riadsz vissza, hogy másokat kritizálj vagy megbánts. Egyszerűen nincs benned tapintat, csak mész előre a saját céljaid érdekében, mint a gőzmozdony. Bár ez biztosan hatékony hozzáállás, de a kollégáidra egyáltan nincs jó hatással. Lehet, hogy a "békés tárgyalások" ostobaságnak tűnnek, de hosszú távon biztosan kifizetődőbbek...

Bika (április 21. - május 20.)
A legjobb eredményeket akkor érheted el, ha együttműködsz másokkal - különösen a hét első napjaira lehet ez igaz. A hét második felében több szükséged lehet az önbizalomerősítő trükkökre, mert egy kicsit elveszettnek érzed magad. Próbálj meg olyan dolgokkal foglalkozni, amelyekben különösen jó vagy, és igyekezz a munkán kívüli terülteken (pl. a sportban) is bizonyítani. Ez nagyon jó hatással lehet az egész munkavégzésedre.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Abban a pillanatban, hogy képes vagy mások szemszögéből is megvizsgálni egy-egy bosszantó problémát, képes leszel hatékonyabban megoldani azt: ez pedig (vagyis, hogy nagyon ügyesen kezeled a feladataidat) rengeteg erőt adhat neked, és talán semmi nem motivál olyan jól, mint a dicséretek. A hét végén azonban próbálj meg minél többet pihenni, és egyáltalán ne foglalkozz a munkáddal. Neked is szükséged van a feltöltődésre.

Rák (június 22. - július 22.)
A bizalom kérdése kerülhet most az életed középpontjába a munkahelyeden: mélyen érdekel, hogy ki az, akire minden körülmények között számíthatsz, és ki az, aki inkább keresztbe tesz neked, még akkor is, ha ezt egyáltalán nem látványosan csinálja. Azon is érdemes lenne elgondolkodnod, ki az, akivel (egy kis őszinteséggel) javíthatnál a kapcsolatodon. A hét vége felé, csütörtöktől, rettenetesen kimerültnek érezheted magad, ezért a hétvégére már ne tervezz semmilyen "hivatalos" programot.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Új, friss és sokkal lelkesebb szemmel kellene a munkádra tekinteni, mert egy kicsit belefásulhattál a feladatokba, és nincs igazán semmi, ami motiválna. Annak is jó hatása lenne az életedre, ha tisztáznád végre, hogy mit szeretnél elérni következő néhány évben. A célok kitűzése nagyobb hatékonysággal jár együtt, hiszen így tudod majd azt is, mi az, amire koncentrálnod kell és mi az, amit nyugodt szívvel hanyagolhatsz.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Ne legyél félénk vagy visszahúzódó ezen a héten (még akkor se, ha a lelked mélyén ezt tartod az ideálisnak), mert most csak akkor tudod elérni, amit szeretnél, ha keményen kiállsz magadért, és megmondod a véleményedet. Szerencsére, ezt nem kell túl "durván" elintézned: egy kávé, vagy egy kellemes ebéd mellett is meg lehet beszélni a kollégáiddal vagy a feletteseddel, hogy min szeretnél változtatni! Ha valamilyen tárgyaláson kell részt venned, akkor öltözz a lehető legelegánsabban, így biztosan jó benyomást teszel az üzletfeleidre!

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Bármennyire is szeretnél egy kicsit visszavonulni, vagy pihenni - ne adj' isteni, lazítani a munkában -, most eljött az az időszak, hogy megmutasd aktív, kezdeményező oldaladat, és olyan dolgokat is elvállalj, amiket egyébként visszautasítanál. Lehet, hogy ennek most nem érzékeled az eredményét, de nemsokára (hamarabb, mint gondolod) biztosan látod majd a változást! A hét végét viszont teljes egészében szánd a pihenésre: menj el például kirándulni a családoddal.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Két - vagy több - dudás egy csárdában nem nagyon fér meg, tartja a mondás, és most ezt a saját bőrödön kell megtapasztalnod: van egy olyan kollégád, aki folyamatosan "kikezd" veled, megpróbál hátráltatni a munkádban, sőt, önkényeskedik és parancsolgat neked. Ez pedig nagyon rossz hatással lehet rád, hiszen nehezen viseled el, ha más ugráltatni próbál. Ha tisztában vagy a saját tudásoddal és tehetségeddel, akkor ne félj kiállni magadért!

Nyilas (november 22. - december 21.)
A többiek, a kollégáid egyfajta tanítómesterként tekintenek rád, így tényleg viselkedj úgy, hogy példát mutathass nekik: legyél őszinte, erős, barátságos és kreatív - a munkában az is fontos, hogyan bánsz a többiekkel, nem csak az, hogyan vagy képes elvégezni a feladataidat! Péntektől jobb lenne, ha a karriered kérdéseit egy kicsit háttérbe szorítanád: csinálj valami olyat, amit élvezel, és aminek teljesen át tudod adni magadat!

Bak (december 22. - január 20.)
Képviseld ezen a héten a csendes erőt! Semmi szükség hangos megszólalásokra, sem erőltetett viccekre ahhoz, hogy elnyerd a többiek jóindulatát vagy kedvességét, esetleg a támogatásukat. Inkább legyél az, aki a tettein keresztül mutatja meg, mennyit is ér ő a munkahelye számára. A hét vége felé, illetve a jövő hét eljén is inkább a cselekedeteidre helyezd a hangsúlyt. A problémákat pedig minél kreatívabb módon próbáld megoldani, ne riadj vissza a merész ötletektől.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Képesnek kell lenned messzire nézni ahhoz, hogy előrébb léphess: próbálj meg új dolgokat, ne hagyd magad "lebeszélni" a változtatásról, de ne próbáld meg másokra erőltetni a saját, sokszor meglepő módszereidet. Arra is szükség lehet, hogy ne csak a közvetlenül előtted álló gondokat akard megoldani, hanem azokat is igyekezz megelőzni, amelyekről sejted, hogy előbb-utóbb felbukkannak az életedben.

Halak (február 20. - március 20.)
Vedd sorra azokat az ügyeidet, amelyeket valamilyen okból "veszélyesnek", kockázatosnak érzel - legyen szó akár a kollegiális kapcsolataidról, akár a pénzügyeidről. Az ugyanis, hogy megpróbáltad ezeket a szőnyeg alá söpörni, csak még rosszabb helyzetbe hozott téged. Inkább néz szembe a problémákkal, bármilyen nehéz is legyen... Csütörtöktől kezdve legyen a barátaidé, családtagjaidé a főszerep, találkozz olyanokkal is, akikkel egy ideje hanyagoljátok egymást!