Pestós cukkinileves

Vágólapra másolva!
Végre itt a jó meleg idő, ilyenkor nem mindig esnek jól a nehéz ételek, annál inkább a hűsítő saláták, levesek. A következő napokon ilyen hideg levesek receptjeit osztja meg velünk szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 500 g cukkini, 5 dl zöldségleves, 1 burgonya, 1 csomag friss bazsalikom, 1 evőkanál pestó, 2 evőkanál olívaolaj, 2 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, só, bors

A cukkinit mossuk meg jól, majd vágjuk karikákra. Olívaolajban fonnyasszuk meg az összezúzott fokhagymát és adjuk hozzá a cukkinit és a meghámozott, összekockázott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk majd lefedve pároljuk körülbelül 5 percig. Engedjük fel tejjel és a zöldséglével, adjuk hozzá a pestót és a bazsalikomot, majd 2-3 percig főzzük. Mixerrel pürésítsük, hűtsük le jól, és jéghidegen tálaljuk.