Nyári almás pite

Vágólapra másolva!
A könnyű gyümölcsös édességeket nyáron mindig érdemes feldobni egy gombóc finom vaníliafagylalttal.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
40 dkg alma, fél citrom leve és reszelt héja, 20 dkg vaj, 25 dkg barnacukor, 4 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 csipetnyi só

Elkészítése:
Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd elektromos keverővel verjük könnyűre, habosra. Adjuk hozzá a barnacukrot és a sót, keverjük további két percig.

Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a citrom levét és reszelt héját is. Szórjuk bele a vaníliás cukrot és a liszttel elkevert sütőport. Kézzel, fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a meghámozott, kimagozott és cikkekre vágott almát, majd töltsük közepes méretű kivajazott és belisztezett tepsibe.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 40 percig. Mielőtt kivennénk a sütőből, fogvájóval szúrjuk meg a tésztát, és ha nem ragad rá, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült.

Ha kissé kihűlt, vágjuk nagyobb kockákra, szórjuk meg porcukorral és dekoráljuk idénygyümölcsökkel.

Készíthetjük fele meggy és alma keverékével is.