Kolbásszal töltött burgonyák

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

5 db nagyobb méretű burgonya, 2 db cukkini, 15 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 15 dkg reszelt trappista sajt, 2 tojás sárgája, 2 gerezd fokhagyma, só, darált bors, 1 evőkanál vaj, 5-6 levél bazsalikom

Elkészítése:

Mossuk meg jól, és szivaccsal dörzsöljük meg alaposan a burgonyákat, majd tekerjük be alufóliába. Tegyük előmelegített sütőbe, és 140 fokon süssük egy órán keresztül.

Amíg a krumpli a sütőben puhul, készítsük el a tölteléket.

Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőbe, tegyük bele a felszeletelt fokhagymát, majd hevítsük fél percig. Adjuk hozzá a vékony csíkokra reszelt cukkinit, ízesítsük sóval, kevéske darált borssal és összetépkedett bazsalikomlevelekkel. Állandóan kevergetve addig pároljuk, amíg a leve elfő.



Ha már kezd lepirulni, szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, majd kis adagokban keverjük hozzá a tejet. Addig forraljuk, míg sűrű szósszá nem sűrűsödik.

Vegyük le a tűzről, és még forrón keverjük hozzá a kis kockákra feldarabolt füstölt kolbászt, és a tojások sárgáját is.

Ha a burgonyák megpuhultak és kihűltek, csomagoljuk ki és vágjuk hosszában kétfelé mindegyiket. A krumplik közepét teáskanállal vájjuk ki, hogy a tölteléknek legyen elegendő hely, majd tegyük egy vajjal kikent tepsibe. Töltsük meg a cukkínis töltelékkel, reszeljünk a tetejére sajtot, és forró sütőben, 150 fokon, 20-25 perc alatt süssük pirosra.