Aranybarnán, mégis egészségesen

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: L'Oréal És mi a helyzet manapság?

Ma már kettős az elvárás: aranybarnára sülni, de eközben megőrizni a bőr szépségét. A napsugárzásnak kitett bőr - a leégés és a bőr öregedésén túl - jelentős károsodást is szenvedhet. Kötelezővé vált tehát egy új napozási szokás kialakítása.

Hogyan csökkenthetjük a napsugarak káros hatását?

Ez úgy érhető el, ha egyrészt elősegítjük a szervezet saját védőrendszerének, a pigmentációnak a kialakulását, másrészt pedig külső védelmet is biztosítunk a bőr számára, hogy megőrizzük jó állapotát: puhaságát, lágyságát és hidratáltságát. Ez a napozószerek feladata, melyek egyszerre fényszűrő és tápláló hatásúak. A napsugarakkal szemben olyan védőréteget képeznek a bőr felületén, amelyek hatékonyan kiszűrik a káros ibolyántúli sugarakat.

A L'Oréal magyar nyelvű honlapjahttp://www.loreal.huNapozás.huhttp://www.napozas.huA napozás ABC-jehttp://www.nagyutazas.hu/ulysses/lstArticle.asp?ID=30Helyünk a nap alatt?http://www.lajfsztajl.hu/egeszseg/helyunkanapalatt/index.shtml

Az Ambre Solaire napozószerek egy olyan világszabadalommal védett photostabil fényszűrővel rendelkeznek, mely nem csak a leégésért felelős UVB, de a bőr idő előtti öregedését elősegítő UVA sugarakat is képes kiszűrni és hatékonyságát - a hagyományos fényszűrőkkel szemben - hosszú távon megtartani.

Néhány előítélet, melyért a bőr drága árat fizet...

"A magas védőfaktor megakadályozza a lebarnulást" Forrás: L'Oreál


"A barna bőr tökéletesen védett"
Vigyázat! A barnulás folyamata azt jelzi, hogy a bőr erőfeszítéseket tesz, hogy védje magát az ultraibolya sugárzás ellen. A barna szín semmi esetre sem védőpajzs, amely megakadályozza a sugarak bőrbe jutását. Akár le vagyunk barnulva, akár nem, szükség van bőrünk védelmére, a lebarnult bőrre már alacsonyabb faktorszámú készítmények is elegendőek.

"A napsugárzás 14 és 16 óra között a legveszélyesebb"
Igaz, hogy a nyári időszámítás miatt a nap delelőpontját 14 órakor éri el, de nem javasolt a napozás a legmelegebb órákban, 11-15 óra között.

Forrás: L'Oréal "Az UVB sugarak égetnek, de az UVA-k ártalmatlanok"
Tévedés, hiszen az UVA sugarak fokozzák az UVB sugarak okozta károsodásokat, előidézik a bőr idő előtti öregedését, és allergiás tüneteket okoznak.

"Minden napozószer UV-stabil, azaz ugyanolyan hatékony"
Téves, egyedül a photostabil fényszűrő az, amely a napozás teljes időtartama alatt fenntartja hatékony védelmét az UVA sugarakkal szemben és gyakorlatilag nem károsodik: így tehát a legeredményesebb szer a bőrvédelemben.

Az Ambre Solaire napozási tanácsai napimádóknak

- Ne napozzon a legmelegebb órákban: 11.00-től 15.00-ig.

- Védje a fejét és viseljen napszemüveget UV-szűrővel. Válasszon photostabil napozószert.

- Alaposan kenje be magát - még a napozás megkezdése előtt.

- Gyakran kenjük be magunkat újra, hiszen a homok és a törölköző ledörzsölheti, illetve a víz lemoshatja a napozószert.

- Az érzékeny bőrűek az első napokban 15 percnél tovább ne maradjanak a napon, és csak lassanként növeljék a napozási időt.

- Bőrtípustól függetlenül az első napokban javasolt a magas fényvédő faktor használata (Ambre Solaire IP 20, 25, 30).
Forrás: L'Oréal
- A 3-4. naptól használjuk az Ambre Solaire 6-os faktorú hidratáló napozó spray-t.

- Hogy elkerüljük a bőr kiszáradását és a barnaságot hosszan megőrizhessük, használjunk napozás utáni hidratáló testápolót, mely hidratáló, bőrnyugtató és puhító hatású.

- Együnk friss ételeket, elsősorban nagy víztartalmú élelmiszereket, valamint a meleg étel helyett inkább hideget.

- Igyunk sok folyadékot, mely elősegíti a bőr hidratációjának fenntartását.