Alapozza meg fiatalságát!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Jelentkezzen Lyn de Gara tanfolyamára!

Az alapozó a smink leginkább személyre szóló része. A bőr színe, a bőr típusa és a bőr szükségletei határozzák meg, hogy milyen alapozót kell használnunk.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara
Smink nélkülAlapozó- és púderhasználat után

Tisztában kell lennünk azzal, hogy a bőr színe, típusa és a bőr szükségletei ugyan meghatározzák az alapozó fajtáját, ami számunkra a legideálisabb, ám idővel e három tényező bármelyike megváltozhat, és ezzel az alapozó fajtája is, amit használnunk kell. Ezen kívül a bőr színe nyáron gyakran más árnyalatú, mint télen.

Az alapozók fajtái

Sminkmegőrző tippekhttp://www.holgyvilag.hu/main2.php?pos=1_2_1&cikk=3410A reggel felkent smink akár egész nap megmarad, ha helyesen használják azt.1 menyasszony 4 arcahttp://www.eskuvoidivat.net/cikk/20010106.htmlItt megtudhatja, hogy a különféle stílusú és erősségű arckészítéssel milyen ngy változásokat érhetünk el ugyanazon az arcon.Az irodai sminkhttp://www.fashion.hu/magazin.php?hidplusz=94&rovat=3

A folyékony alapozó: lehet zsíros vagy víz alapú.
A színezett hidratáló alapozó hidratálja a bőrt ugyanakkor színezi is. Főleg azoknak ajánlott, akiknek csak vékony alapozásra van szükségük.

A krémalapozó: egy vastagabb, mégis áttetsző réteget alkot, amely valóban simává és egyenletes tónusúvá teszi a bőrt. Különösen az érett és a problémás bőrre ajánlott. Sűrűsége miatt korrektorként is használható.

A krémes és poralapozó: egyrészt úgy vihető fel, mint a porpúder, de nedves szivaccsal is könnyedén lehet vele dolgozni. Tulajdonképpen az alapozó és a púder keveréke. Remek megoldás a zsíros bőrűek számára.

Mindenképpen olyan alapozót kell választani, amelynek színe a legközelebb áll a bőr színéhez. A megfelelő árnyalat jól eldolgozva teljesen eltűnik a bőrben. Fontos, hogy a színt nappali fénynél válassza ki.

A minimális alapozás

Minimális alapozást arra az esetre ajánlom, ha az alapozás csak bizonyos helyeken szükséges és kívánatos: például, hogy befedjen egy anyajegyet, pattanást, megpattant hajszáleret, szeplőt vagy bármilyen más elszíneződést.

- Alapozás közben nagyon fontos a kellő megvilágítás.
- Fordítsa oldalra a fejét, és tegyen fel egy kis alapozót az állvonalra.
- Ha nem megfelelő, törölje le, és tegyen a szivacsra kicsit több világosabb vagy sötétebb alapozót, amelyik szükséges. Próbálja ki újra az állvonalon.
- Ha a szín megfelelő, az alapozót csak a problémás helyekre vigye fel: ezt a technikát pontozásnak, nevezik.
- Finoman púderezze át, hogy fixálja az alapozót.
- Használjon kőpúdert. Gyengéden vigye fel a problémás részre, dolgozza el, használjon púderecsetet.

Szeretne Ön is változtatni?
Szerente Ön is tudatosan öltözködni, sminkelni? Éppen itt az ideje megtudni, milyen módon fejezheti ki leginkább személyiségét? Lehet, hogy éppen Ön a következő szerencsés!

Minden hónapban egy kedves olvasónk megnyerheti azt a lehetőséget, hogy részt vegyen Lyn de Gara átváltoztató-tanfolyamán. A jelentkező hölgyek között kisorsolunk egy ingyenes smink- és imázstanfolyamra szóló belépőt. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy, az alábbi adatokat tartalmazó jelentkezést - egy nem túl régi fotót mellékelve - e-mailben elküldeni Lyn de Gara címére: lyndegara@axelero.hu

A szükséges adatok: név, telefonszám, e-mail cím, kor, rövid leírás arról, hogy miért jelentkezik a tanfolyamra, mit vár tőle és milyen változást vár a tanfolyamtól (esetleg: milyen alkalomra szeretne sminket, öltözködési tippeket). A levél mellé kérünk csatolni egy nem túl régi portréfotót (jpg/jpeg formátumban).
A havi sorsoláson nyertes olvasónkkal a tanfolyam után interjút készítünk, és természetesen a változás előtti, utáni fotóját is bemutatjuk.

A jelentkező olvasó pályázata beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy fotóit az [origo] Női lapozó rovatában közöljük, és vállalja, hogy "átváltozásának" élményét megosztja az olvasókkal.
A jelentkező által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím, adatok) szigorúan bizalmasan kezeljük, a tanfolyam meghirdetőin kívül másnak át nem adjuk.