Armani ruhái a brit szépművészet fellegvárában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Giorgio Armani: A Retrospective című kiállítás az első tárlat a Royal Academy új kiállítótermében, melyet a Burlington Gardensben nyitottak. Armani a leggazdagabbak tervezője, így sokakat öltöztetett Diana walesi hercegnőtől kezdve Sharon Stone-ig. Russell Crowe színész és menyasszonya, Danielle Spencer szintén Armanihoz fordultak, amikor idén összeházasodtak Ausztráliában.

A szervezők szerint a kiállítás "Armani ruháinak társadalmi és kulturális hatását vizsgálja, amelyet a kortárs kultúrára gyakorolt". A kiállítás a tervező pályájának több szakaszát mutatja be az 1980-as évektől a legfrissebb kollekcióig. Kiállítják azokat a ruhákat is, amelyeket filmekhez tervezett, például azt az öltözéket, amelyet Richard Gere viselt az Amerikai dzsigoló-ban. A kiállítás korábban, három évvel ezelőtt a New York-i Guggenheim Múzeumban volt látható, jelenleg pedig a berlini Neue Nationalgalerie-ben állítják ki.

A Royal Academy október 18-án nyitja meg Armani kiállítását, amely 2004. február 15-ig látható majd. A tárlatot a British Museum 5 millió fonttal támogatja.