Szépségápolási tanácsok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Abban a kérdésben szeretném a segítségét kérni, hogy hogyan tudnám sminkelni a szememet. A gondom az, hogy erősen lelóg a szemhéjam, ezért az a felület, amit festeni lehetne, nem is látszik, ha kinyitom a szemem.

Egy jó sminknél az a fontos, hogy azt emeljük ki, ami szép rajtunk. Ha ilyen problémái vannak, azt javaslom a szemöldök ívét kellene megemelni, hogy a szemhéj nagyságát növelje. Mindig használjon világos színeket, jó minőségű szempillaspirált, amivel kinyitja a tekintetet. Érdemes lenne kipróbálni a száj hangsúlyozását. Az alsó szempillatőnél is lehetne egy kicsit árnyékolni, persze ez függ a szemek méretétől is. Semmiképpen ne használjon sötét színeket felülre!

* * *

Korábban a fogamzásgátló tabletta szedését abbahagyva egyik napról a másikra nagyon csúnya lett a bőröm. A tabletta alacsony hormontartalmú volt, ennek ellenére az arcom és a hátam is tele lett pattanásokkal. Ettől nagyon rosszul éreztem magam, és aztán újra elkezdtem szedni a tablettát. De ha néhány éven belül babát szeretnék, idejében abba kell hagynom a tabletta szedését, de félek ennek a következményeitől. Van valamilyen megoldás erre?

Természetesen amit a bőrén tapasztal, az csak átmeneti állapot. A szervezete megszokta a rendszeres mennyiségű hormont, és most kissebb sokkot él át, felborult a régi rend. A fogamzásgátlókra egyébként is jellemző, hogy kicsit "rendbe teszik" a bőrt (van olyan szer, ami kifejezetten erre írnak fel az orvosok). Türelmesen meg kell várni, hogy letisztuljon a bőr. Rendszeres kozmetikai tisztítással sokat lehet segíteni. Az otthoni arcápolás is ezt a problémát célozza meg: tonik, bőrradír, tisztító-, nyugtatómaszk.

* * *

Fényérzékeny vagyok, ez nagyon sok gondot okoz a mindennapokban, mert szeretnék szép barna lenni. Különösen az érdekelne, hogy ilyen adottságok mellett hogyan lehet szoláriumozni.

Sajnos a fényérzékenység nem egy elmulasztható probléma. Sokan küzdünk vele, hajlam kérdése is.
Szoláriumhoz mindenképpen használjon az arcára krémet, van olyan, amely melanin tartalmú. Utána is be kell kenni a bőrt foltosodás ellen. Mértékkel napoztassa az arcát, próbálja meg kiegészíteni önbarnítóval (lehet kapni, csak arcra való önbarnítót is) Kevesebb szolárium kell, ha sok karotintartalmú ételt vagy italt fogyaszt (pl.: sárgarépalé, sütőtök). Az alapozó nyáron legyen magas fényvédős, télen pedig mattosító, hogy a zsíros részeket elfedje. Használjon púdert is. A szeplőket valóban csak teljes napfény elvonás mellett lehet elhalványítani.

* * *

Szépségápolási tanácsadónkat bőrápolásról, sminkelésről, kozmetikai tetoválásról, napozásról, a táplálkozás és a szépség kapcsolatáról is kérdezhetik.
A korpásodó seborrheás bőr állapotának romlására magyarázat lehet-e a szoptatás? És milyen mitesszerellenes ápolási programot tudna nekem javasolni? Jelenleg Ilcsi termékeket használok a bőrápoláshoz (fekete szappan, csipkebogyó habkrém, kénes szoboszlói krém stb.), mit gondol?

A szoptatás ideje alatt szervezetében megnő a folyadék- és vitaminigény, és ez sajnos a bőrön is látszik. Javaslom, hogy beszéljen orvosával, milyen vitaminkészítményt szedhet. Gondolom, így is sok folyadékot fogyaszt, de a bőrnek is nagyon fontos. A termékek, amit használ, az Őn bőrtípusára nagyon jók, Ilcsikből én is ezeket a krémeket tanácsolnám. A szoptatás után javulni fog a helyzet.


Korábban

Otthon elkészíthető természetes pakolások, végleges szőrtelenítés, narancsbőr kezelése, karikás szemek, száraz bőr kezelése