Újrakezdeni szakítás után

Vágólapra másolva!
Fogalmad sincs, min törhetik a ravasz fejüket a lányok már megint? Folyton azt érzed, hogy egy gondolattal mindig előtted járnak? A Facér Csajszi neked is segíthet eligazodni a lányok gondolataiban!
Vágólapra másolva!

Szia!

Volt egy másfél éves kapcsolatom. Nyár elején sajnos véget ért, és én jobbra, ő balra ment. Pár napja találkoztunk, egymás karjaiba borultunk, de nem történt semmi.
Én nagyon szeretném újrakezdeni. Megbeszéltük a dolgot, és azt mondta, hogy ő is nagyon szeretné elölről kezdeni, de ennek ellenére egyre ellenségesebb velem, sőt kalandokba is belemegy. Beszélgetett egy barátommal is, idéznék a beszélgetésükből. Tudom, nem a legszebb dolog, de már teljesen kivagyok. Nem tudom, van-e még értelme ezek után tovább találkozgatni vele...

A lány: Képzeld, találkozom ma Norbival. Azt hiszem, nem ért véget a dolog kettőnk között.
A barát: Ezt vártam.
A lány: Most megbeszéljük, hogyan tovább.
A barát: És, szereted őt?
A lány: Tudod, az utóbbi időben egyre inkább úgy érzem, hogy még magamnak sem merem bevallani, de a szívem mélyén tudom, hogy Ő az igazi.
A barát: Akkor mi volt a napokban az a bizonytalanság?
A lány: Nem is tudom. Megbeszéltük, hogy egyelőre találkozgatunk, de nem úgy mint egy pár, csak mint "barátok".
A barát: Te lány!
A lány: Nagy káosz volt a fejemben, tisztába kellett tennem magamban a dolgokat. Úgy gondolom, Norbi mellett normális voltam, szeretnék rendes életet élni, és ez vele sikerülhet. Előtte nem kellett megjátszanom magam, nem kellett taktikázni, elfogadtuk egymást, és ez nagyon ritka.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy a barátomnak miért írt ilyeneket, velem meg miért ellenséges? Vagy tudta előre, hogy ezt a barátom el fogja mondani, és így akar velem játszani? És mit ért "barátok" alatt? - ezt sem értem! Most valakit vagy szeretek és vele akarok lenni, vagy nem...

Kérlek, segíts. Előre is köszönöm: egy teljesen összezavarodott srác

Kedves teljesen összezavarodott srác!

Lefordítom neked volt barátnőd utolsó mondatát: Nem tudom, hogy kibéküljek-e vele, hiszen ha látom, újból eszembe jut, hogy milyen nyugodt és normális életet éltünk mi együtt. Persze voltak problémák és a végefelé már talán túl rutinszerű volt, de ő mindig megértett engem, és olyan jó érzés volt, hogy olyannak szeretett, amilyen vagyok.

Nos, ezek a mondatok, szavak, érzések nem feltétlenül egy olyan szerelmes nőé, aki éppen arra készül, hogy újult erővel, felturbózott érzelmekkel felfrissítse kapcsolatát. Ez a múlt, a jelen pedig másról tanúskodik.

Valószínűleg őt is megviseli a veled való szakítás és éppen ezért, ne hibáztasd. Írja is: "Nagy káosz van a fejemben!" Próbáld megérteni, hogy neki is nehéz: egyik pillanatban akar téged, a másik pillanatban pedig a háta közepére kíván. Nem tudja, hogy a biztonságos, kijárt utat válassza vagy merüljön el a kalandozások rögös, ám annál izgalmasabb útvesztőjében. Ha valakit szeretek, nyilvánvaló, hogy vele akarok lenni, de ő pont ezzel áll hadilábon.

Ha úgy gondolod, hogy személyében egy értékes embert ismertél meg, akivel szívesen találkoznál anélkül is, hogy birtokolnád őt, mint nő, ne add fel. Beszélj vele, légy mellette ha kell, de ne rendeld alá magadat maximálisan az ő kívánságainak, hangulatingadozásainak, mert az nem vezet jóhoz. Te beleőrülsz az állandó reménykedésbe, ő pedig sosem fog rájönni, hogy mit jelentesz neki. Ezt a kapcsolatot - szerintem - jelen pillanatban nem érdemes újrakezdeni, viszont azért, mert mint férfi és nő nem működtök, ne veszítsétek el egymást.

Igen, a nagyobb áldozatot most neked kell meghoznod, de minden egyes akadály megoldása, rutinosabbá és magabiztosabbá tesz. Az meg ugye nem kérdés, hogy pont egy olyan embernek kell most segítened - és az érzéseidet alárendelni a kialakult helyzetnek -, akit szeretsz...

Csókollak: a Facér Csajszi