Esküvői fotók a szobában

Vágólapra másolva!
Hol van a legjobb helye az esküvői fotónknak a szobában? Hogyan kell betájolni a kertünket és a házunkat? Olvasónk kérdésére Lakatos Edit vaszati-tanácsadó válaszolt.
Vágólapra másolva!

Kedves Edit!

Most olvastam az egyik cikkében, hogy az északkelet a jövőt, a délnyugat a múltat jelképezi. A mi esküvői képeink a ház északkeleti falán vannak. Ezt nem lehet úgy értelmezni, hogy a jövőben is együtt szeretnénk maradni? Ön azt írta, hogy a délnyugat a sikeres befejezést is jelenti. Ez nem félreérthető így? Tegyem délnyugatra a képeket? De én nem akarok sikeres befejezést sem, sőt egyáltalán a kapcsolatom befejezését sem. A férjemmel bár nem felhőtlen az életünk, de tizenkét éve együtt vagyunk.

A másik kérdésem az az, hogy például a kert felosztását (előkert és hátsó rész) és betájolását önállóan kell értelmezni, vagy úgy ahogyan a ház rajta van? Én eddig a feng-shui elveket tanulmányoztam. E szerint például a szerelem sarok nekünk a konditerembe esik, ami északnyugaton van a ház alaprajzát tekintve. Nagyon örülnék, ha válaszolni tudna a kérdéseimre.

Kedves Mara!

Köszönöm a levelét és a bizalmát!

Bizony, jól érzi ezt a jövő-múlt tengelyt! Nyugodtan maradhat az esküvői fotójuk északkeleten. Annál is inkább, mert a fotó egész biztos boldogságot sugároz, és ahogy írta is, nem nagyon szeretné még befejezni a házasságát... Sőt, talán szeretné újra átélni a férjével azokat a boldog időket.
Délnyugatra, nyugatra inkább eltávozott rokonaink, nagyszüleink, dédszüleink képét jó tenni. Az ő esküvői képük pl. már nem lenne jó északkeleten, hisz ők már nem élnek. A sajátjuk azonban maradjon.

Ami a másik kérdését illeti - a Vaszati elvek, beleértve az égtájak szerinti felosztást is, érvényesek egy egész telken belül, egy egész házon, vagy akár egy-egy szobán belül is. Úgy tudom, hogy ez a Feng Shuiban is így van. Tehát, lehetséges, hogy a telek északkeleti része pont a házba esik, az is lehet, hogy a garázs van ott, vagy a virágágyás. Amikor a Vaszati elveket próbáljuk otthonunkban alkalmazni, illetve meg akarjuk vizsgálni az egyes területek, égtájak minőségét, ezt meg kell tennünk az egész telekre vonatkozóan, aztán a házon belül és az egyes szobákon belül is. A ház északkeleti sarka például nem feltétlenül esik egybe a telek északkeleti sarkával, különösen akkor, ha a ház a
telek nyugati részére épült. Remélem, ez így érthető.

Minden jót kívánok!
Üdvözlettel,
Lakatos Edit