Vágólapra másolva!
Az Orsolya női név a latin eredetű Ursula névből származik, jelentése: kis medve. Az Orsolya nevet viselő nők többsége kíváncsi természetű, beszédes, kommunikációra és kapcsolatokra vágyó személyek. Szeretnek tanulni és tapasztalatokat szerezni, és a birtokukban lévő információkat sokszor azonnal tovább is adják.
Vágólapra másolva!

Természetesen a titoktartás éppen ezért nem tartozik az erényeik közé, de képtelenség rájuk haragudni, hiszen mindig megtudják magyarázni, hogy miért volt égetően fontos tovább adni az információt, vagy egyszerűen játékosságuknál és könnyedségüknél fogva bagatellnek minősítik a problémát.

Rendkívül könnyen lépnek túl bizonyos dolgokon, gyakran tűnik úgy, hogy egyszerre nem tudnak egy dolgot végezni. Sokoldalúak, de szétszórt érdeklődésüknek van előnye és hátulütője is.

Egyrészt rendkívül imponáló, hogy szinte mindenről van véleményük, mindenhez hozzá tudnak szólni, mindenből játékot tudnak csinálni. Másrészt viszont, felelőtlen és meggondolatlan, mi több, félbehagyott munkát végezhetnek, amely a megbízhatóságukat kérdőjelezi meg.

Gyermekként gyakran egy állandóan cserfelő, izgő-mozgó energiagombócra hasonlítanak, aki mást sem tud, mint kérdezni, kérdezni, s megint kérdezni. Ha azonban olyan téma akad az útjába, ami rendkívüli módon felkelti figyelmét, képes nagyon elszántan a mélyére ásni magát.

Éppen ezért az iskolában - ha elég kötelesség tudó, vagy nagy benne a bizonyítási vágy - képes mindenből jól teljesíteni. Azonban, ha az élet könnyebb oldalát kedveli, bizony elég szélsőségesen teljesíthet.

Felnőttként a helyzet nem változik. Nem fog kevesebbet beszélni, vagy gyakrabban lustálkodni, mert felnőttként már nem a tudás megszerzése fogja inspirálni, hanem az, hogy ezt a tudást megossza másokkal. Azonban a tudását megkérdőjelezni nem szabad, mert ők azok a hölgyek, akik mindig éreztetik a környezetükkel, hogy ők tudnak igazán mindent.

Sikerorientáltak, célratörőek, és képesek a siker érdekében szinten mindent alárendelni az életükben. Éppen ezért a párkapcsolatukra is ugyanaz a változékonyság lehet jellemző, mint a személyiségükre.

Barátok jönnek és mennek, és könnyedségüknek köszönhetően bohém éveikben még az sem elképzelhetetlen, hogy szerelmi életükben egyszerre több hódolót is tartanak. Állandó igényük, hogy a kapcsolatokban megtalálják a változékonyságot, ha ezt nem kapják meg, akkor bizony könnyen és határozottan döntenek a kapcsolat befejezése mellett.

Szeretik birtokolni mások figyelmét, amelyet nem nehéz megszerezniük, hiszen könnyedségükkel, szellemességükkel, vagy éppen műveltségükkel hamar a társaság középpontjává, vagy éppen a kedvencévé válhatnak. Az Orsolya nevű nőket igazából nem lehet birtokolni, bezárni, korlátozni, mert amint ezt megérzik, már ki is siklottak a másik fél karmai közül, legyen ez barátság, vagy szerelmi viszony.

Az életben minden olyan terület, ahol szerepelni, kapcsolatot teremteni, információt közvetíteni kell, kiválóan megállják helyüket.

Pogonyi Edina