Hozzávalók:
35 dkg rozsliszt, 20 dkg búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál kakukkfű, 2 dl almalé, 2 dl langyos víz, 1 maréknyi aszalt alma, 1 teáskanál só
Elkészítése:
Öntsük a liszteket egy nagy dagasztótálba, szórjuk bele a szárított élesztőt, a sót, a kakukkfüvet és a kis kockákra felvágott aszalt almát.
Csorgassuk hozzá a mézet, kezdjük el keverni, majd kis adagokban öntsük bele a langyos vizet és az almalevet. Addig dagasszuk, míg a kenyértészta a keverőedény falától kezd elválni.
Ha elkészültünk vele, tegyük langyos helyre, tetejét takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és kelesszük kétszeresére. Ha a kenyértészta megkelt, borítsuk egy liszttel meghintett deszkára, és gyúrjuk át.
Nyújtsuk ki másfél centi vastagságúra, majd széles szájú pohárral vagy nagy pogácsaszaggatóval szúrjunk belőle vastag karikákat.
Kezünkkel kissé az oldalát sodorjuk meg, majd tegyük egy sütőlemezre. Tetejét éles késsel vágjuk be, és hagyjuk még 10 percig kelni. Tegyük előmelegített sütőbe és 160-170 fokon süssük körülbelül 25-30 percen keresztül.
Sajttal és pár szelet friss almával megtöltve izgalmas szendvics készíthető belőle.