A fekete hangú énekesnő új élete

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

- Felfoghatatlan, hogy a szakma 15 évre elsüllyeszt egy ilyen hangot, miközben huszadrangú énekesek ontják magukból a CD-ket.

- Abban, hogy jelenleg ki sikeres Magyarországon, nem a tehetség a fő szempont. Az számít, ki áll mögötted, ki a szponzorod, ki akar futtatni. A "sztárság" mértéke pedig egyenes arányban nő a tévében, rádióban való szereplési idővel. Nekem nagy szerencsém volt, amikor rátaláltam Rózsa Istvánra, vagyis inkább ő talált rám. Azóta a harmadik CD-m jelenik meg, és nagy boldogságomra folyamatosan hívnak fellépésekre. Szerencsére van néhány olyan barátom - hadd emeljem ki Orlai Tibort és Jezierszky Zoltánt -, akik a mai napig mellettem állnak, és segítenek.

- A csend évei alatt végrehajtott egy bravúros fogyókúrát, aminek az egész ország csodájára járt.

- 1998-ban, amikor felkerestem Pados doktor urat, még 110 kiló voltam. Úgy éreztem, ez már nagyon sok, nem csak a színpadra, de saját magamnak is. Kivizsgáltattam magam, és ráálltam egy 500 kalóriás diétára, ami aztán gyönyörűen működött. Sajnos, baj van a pajzsmirigyemmel, ezért a mai napig nagyon kell vigyáznom az evéssel - ha elengedem magam, visszaugranak rám a leadott kilók. Úgyhogy a fogyókúra életmódváltással is együtt járt: magam sütöm a kenyeret, főzöm a gyógyteákat, átálltam a bioétkezésre. Mindezt nagyon lelkesen teszem: tudom, hogy az életemet hosszabbítja meg.

- A fogyókúra utáni stílusváltásban - új smink, új frizura, új ruhák - ki adott tanácsokat?

- Mindent egyedül találtam ki, de van néhány szponzorom, akik fantáziát láttak bennem, és segítettek, hogy mindezt meg is tudjam valósítani. A mai napig ugyanabból a butikból kapom a ruhákat, amiket szükség esetén rám igazítanak vagy elkészítenek az elképzeléseim szerint. A sminkem és a frizurám is saját tervezések.

- Sok kollégával ellentétben magánfellépéseket is vállal.

- Csodálatos érzés elmenni egy szülinapi bulira, ahol én vagyok az ajándék. Imádok örömet okozni. Legutóbb egy hölgy harmincadik születésnapján voltam vendég, beállítottam egy hatalmas virágcsokorral, és láttam, ahogy felragyog az arca. Gyakran diszkókba hívnak énekelni. Eleinte nem mertem vállalni, mert elképzelni sem tudtam, hogy a fiataloknak igényük van erre a zenére. Most már bátran megyek, mert tudom, hogy nemcsak az új, de a régi számaimat is szeretik, táncolnak, tombolnak rájuk... A múltkor például azért hívott meg az egyik könnyűzenei rádióadó, mert az általam nagyon tehetségesnek tartott Auth Csilla után engem kért a legtöbb gimnazista. Csoda! Az ilyen élményeket semmi pénzért nem hagynám ki.

- A következő lemezén gospelt is fog énekelni.

- Körülbelül a lemez felét töltik majd meg ezek a dalok. A fiatalok imádják ezt a fekete műfajt, ami hozzám is nagyon közel áll. Remélem, sikerül Szikora Robit is bevonni a munkába.

- Jól passzol a gospelhez a jellegzetes "fekete" hangja. Sokak szerint külföldön világsztár lehetett volna vele. Sosem játszott el a gondolattal, hogy kint is szerencsét próbáljon?

- Őszintén mondom: soha. Jártam Kanadában, Amerikában, végigmentem a sétálóutcákon, és hallgattam a muzsikusokat. Úgy énekeltek, hogy leszakadt az ég. Gondoltam, most hazajövök, és visszaadom a működési engedélyemet. Rengeteg tehetség van odakint. A filozófiám szerint pedig jobb kis vízben nagy halnak lenni, mint fordítva. Nekem az a boldogság, ha itthon szeretnek.

- Amikor éppen nem énekel, mi tölti ki a szabadidejét?

- Imádok otthon lenni a fiammal és a kutyámmal. Éppen szépítgetem a lakást, sok munka van benne, de ezért bőven kárpótol, ahogyan alakul a kezem alatt. Mindent magam terveztem és teremtettem meg, ezért fantasztikusan élvezem a hangulatát. Folyton szól a zene, nappal mindenfélét hallgatok, éjszaka csak komolyzenét. Még a rapet is szeretem - tetszik a ritmusa. Nézem a tévét, az abszolút kedvenc a Spektrum, azon belül is a szakácsműsorok, ahonnan egy csomó konyhai fortélyt lesek el. És itt van nekem Alfi, a kutyám. Hihetetlen, mennyi szeretetet tud adni. Olyan, mint a zene - feltölt energiával.