Zenére, táncra, színházra fel!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Szia, Kata!

Végre kibújt a nap a felhők közül, mi meg tele vagyunk programokkal. Hál' isten, Julcsi imád nagyizni, a srácok meg tudnak vigyázni magukra, vagyis Ádám vigyáz a többiekre, képzeld, már lassan tizennégy, és magasabb, mint én. Szóval, Ádám jól elkormányozza a két öcsköst, mi meg Balázzsal annyit megyünk, mennyit csak akarunk.

A múlt héten például a Zeneakadémián voltunk, a Dés-Snétberger koncerten. Csodás volt! Elsőre furcsán hangzott, hogy gitár és szaxofon egy előadáson, ráadásul még csak nem is egymás után, hanem egyszerre, elképzelni nem tudtam, hogy jön össze ez a kettő, de aztán nagyon meglepődtem, mert összejött!

Dés László (szaxofon) és Snétberger Ferenc (gitár) fellépnek
2003. március 19-én, este nyolctól az Erzsébet téri Gödör Klubban.

Utána a Shapir-Tichiti-Pintér trió flamencoestje következik.
Jegyinfo: 06-20-943-5464

Otthon is meghallgathatod a legendás Trio Stendhal lemezét (Dés László - Snétberger Ferenc - Horváth Kornél): Trio Stendhal Live

Azon gondolkodom, jó lenne a hét végére megint valami őrült nagy táncos buli, mondjuk elmehetnénk pénteken a Fonóba a Cigány Tavasz-ra. Rophatnánk hajnalig cigányzenére, ők aztán tudják, hogy kell élni, énekelni, táncolni, szeretni.

Cigány Tavasz a Fonóban (Bp. XI., Sztregova u.3.)
2003. március 21-én, pénteken este 20 órától
Fellép a Fláre Beás, az Amaro Suno, az Andro Drom és a Parno Graszt.

Forrás: www.fono.hu
A Parno Graszt : Rávágok a zongorára című CD-je a tavalyi év nagy zenei sikere. A zenekar nevének jelentése: Fehér Ló. Az autentikus szabolcsi roma zenét játszó együttes lemeze tavaly év végén felkerült az európai világzenei lemezek eladási listájának hetedik helyére. A zenekar magját 7 muzsikus alkotja, a bővebb, 17 tagú felállásban 3 generáció 10 táncosa vesz részt, a legfiatalabb 10, a legidősebb 72 éves.

A Fláre Beás a Veszprém megye cigány folklór képviselője. Hangszereik - a többi együtteshez hasonlóan - a hagyományos cigányzenére jellemző dallam- és ritmushangszerek: gitár, tambura, kanna, kanál.

Az Amaro Suno az autentikus városi cigány folklór képviselője. A zenekar zalai, szabolcsi és romániai útjain gazdagította repertoárját. Megjelent CD-jük: Álom a szememen

Az Ando Drom autentikus és kortárs cigány zenét játszik, Dalaik gyakran szerepelnek nemzetközi CD-válogatásokon és külföldi együttesek lemezein.

Tegnap nagyon trendik voltunk: csaptunk egy olyan igazi barátnős bulit, tudod, amilyet a szinglik szoktak. Megszálltuk a Millenárist, ahol Szent Patrik-napi Bran-koncertet tartottak. Amúgy is imádjuk az ír népdalokat, és akkor még a zenekar vezetője minden egyes dal előtt egy ősi ír legendával szórakoztatta a közönséget, hát az fantasztikus volt. A koncert után bemerészkedtünk a táncházba, de csakis azért, mert kezdőknek hirdették. Hímnemű persze alig kószált arrafelé, így eszünkbe jutott, hogy expressz feladhatnánk egy hirdetést "csinos harminc eleji családanyák táncos lábú pasikat keresnek kizárólag táncházas használatra", de közeli hirdetésfelvevő iroda hiányában elvetettük ez ötletet.

Forrás: www.fono.hu
Bran-klub a Jókai klubban (Bp. XII., Hollós út 5.) minden hónap utolsó szombatján. Délután öttől táncház, héttől diaképes előadás, nyolctól Bran-koncert.

A Bran öt lemeze közül most az Agancserdő-t ajánlom. Ír, breton és ószirmi dallamokat hallhatunk ének, gitár, bodhran, fuvola, mindenféle furulyák hangjai által a középkorból előcsalogatva.


Gyöngyi megkapta szülinapjára Stahl Judit Enni jó című könyvét. Idő hiányában csak belelapoztam, mit mondjak: csorgott a nyálam. De azért nem kis megelégedettséggel töltött el, hogy itt egy nő az évjáratomból, aki élvezi az élet apró örömeit, szkeptikus a rohanó világ értékeivel szemben, nem hajlandó azt csinálni, amihez nincs kedve, és ráadásul az a munkája, ami a hobbija. Ha tehetném, a finom kaják mellé mindenkinek felírnék háromszor egyet a "Stahl-életszemléletből".

Forrás: Fókusz Online
Stahl Judit: Enni jó!

Szakácskönyv - de annál sokkal több.

Melléklet: egy nagy adag életkedv.


Gyöngyi meglepetéseinek még korántsem volt vége, ugyanis kitaláltuk, hogy befoltozzuk Zorán-gyűjteményének hiányosságait. Ebben a korban egy hiányos Zorán CD-kollekció mondhatni tűrhetetlen állapot. Az Így alakult című lemezt Balázzsal és a gyerkőcökkel mi már egy jó egy éve hallgatjuk, de ritkán jutunk túl az első három számon, mert Julcsi ragaszkodik hozzá, hogy egymás után legalább háromszor lejátsszuk a Sohase higgyetek a szemeteknek című számot.

Zorán: Így alakult
A szokásos Zorán-színvonal, új hangulatokkal megfűszerezve.