Russell Crowe igazi ausztrál farmer

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Bár támogatók nélkül is elbánt volna Amerikával, mégis némi könnyebbséget jelentett az, hogy Sharon Stone, akit elbűvölt Crowe merész fellépése a "Romper Stomper" című filmben, pártfogásába vette. "Azt gondolom, hogy Russell nemcsak karizmatikus, vonzó és tehetséges színész, hanem ami a legfontosabb egy színészi alakításnál, félelem nélküli. A bátorságot nagyon vonzónak tartom, biztos voltam benne, hogy Russell nem fog megijedni tőlem..." - mesélte Hollywood dívája. Russell olyannyira nem ijedt meg tőle, hogy az egyébként élettelen westernbe csak az általa vezetett jelenetek vittek egy kis életet, teljesen háttérbe szorítva Stone karakterét. Crowe még ma is viccelődik azon, hogy ha Sam Raimi rendező nem vágta volna ki a sistergő szerelmi jelenetet, a film sokkal nagyobb "elismerést" kapott volna Amerikában. Némi igazság van benne, mert a film ausztrál változata, amelyben viszont meghagyták az ominózus jelenetet, hatalmas bevételekhez juttatta az ottani videokölcsönzőket.

Russellnek azért kijutott a szerelemből a vásznon. Karrierje Hollywood legelbűvölőbb színésznőivel hozta össze egy-egy fűszeres szerelmi történet vagy jelenet erejéig. Bridget Fondával a "Különös varázslat" során került testközelbe, Kim Basinger az "Szigorúan bizalmas" című filmben csábította szerelemre, a "Szakíts, ha bírsz" pedig Salma Hayekhez hozta közelebb. Meg Ryan sem tudott ellenállni Russell Crowe varázsának a "Túszharc" filmezése közben, következésképp 2000 nyarán Meg Ryan és férje, Dennis Quaid bejelentették válásukat. Románcuk azóta már véget ért, és minden jel arra utal, hogy a színész visszavágyik régi barátnőjéhez, Danielle Spencerhez, akit 1990-ben ismert meg szintén forgatás közben. "A bennfentes" című filmben vállalt szerepéért Oscarra jelölték, a Ridley Scott rendezte "Gladiátor"-ban nyújtott alakításáért átvehette a legjobb férfi szereplőnek járó Oscar-díjat. Legutóbb Arany Glóbusz-díjjal jutalmazták az "A Beautiful Mind" című filmbeni szerepléséért.

Bár Russell Crowe-nak nem jelentene különösebb problémát bekerülni a hollywoodi felső tízezerbe, ő inkább ausztráliai farmjára vonul vissza két hollywoodi szereplés közti időszakra. "Los Angelesbe költöznék, ha Ausztráliát és Új-Zélandot eltüntetné a Föld felszínéről egy hatalmas szökőár, ha Európában bubópestis pusztítana, vagy ha Afrikát földöntúliak támadása pusztulásra ítélné" - nyilatkozta Russell. Tehát soha nem költözne Amerikába. Hazája legfőbb értékének az igaz, őszinteségen alapuló emberi kapcsolatokat tartja: "Ausztráliában úgy kezelnek, mint egy bútordarabot: a barátok tényleg barátok, akik pedig utálnak, azok soha nem változatják meg a véleményüket. Ezért szeretem."

Ajánlat

Russell Crowe honlapja

Maximum Russell Crowe

Russell Crowe-ról korábban

A Russell Crowe-film tarolt a Golden Globe-on

Russell Crowe ismét jól választott

Erőfölényben a Gladiátor