Chacón: Kokó kigúnyolt engem

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Legutóbb a mendozai Los Andesnek nyilatkozott az argentin bokszoló. Mivel ő maga is ebből az Andokhoz közeli tartományból származik, hosszasan válaszolt az újságírók kérdésére és büszkén mutatta a nép fiától, Maradonától kapott bekeretezett, kék-fehér mezt, melyre az aranylábú zseni a következő szavakat írta egy rajzolt ököl mellé: "Köszönöm, Pablo, hogy jó hírét keltetted az országnak!"

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Fotó: Barakonyi Szabolcs

- A boksz minden pillanatát élvezem, talán csak a súlytartás miatti önkínzás kellemetlen, de ehhez már hozzászoktam - vallotta az alapvetően komor, rezzenéstelen arcú sportoló. - Többen kérdik, miért nem ünneplek, miért nem látszik rajtam boldogság, mikor az ellenfelem a földön van, a kezem meg a magasban. Ilyen a lényem. Szeretek ünnepelni, de tudom, hogy vannak határok. Számomra a boksz munka. Olyan pali vagyok, aki nem retten meg semmitől és már gyermekkoromban is sok mindenről lemondtam a célom elérése miatt. Tizenhét évesen költöztem Buenos Airesbe, onnantól fogva egy jó darabig a nemzeti válogatottal edzettem keményen, hogy ott legyek az olimpián.

Pelé újra a pályánhttp://nyar.origo.hu/nyar/20030902pele.htmlDiego: fehér por, fehérborhttp://nyar.origo.hu/nyar/20030819maradona.html

- Mostanában jobban megy anyagilag és tudok segíteni a családomnak - folytatta. - Persze nekem is megvoltak a jó és rossz pillanataim, de mindig egy higgadt, nyugodt ember tudtam maradni, ki két lábbal jár a földön. Én nem játszom meg magam, ilyen vagyok. Ha esetleg botrányt kellene csinálnom, egy show-t, ami a boksznak velejárója, akkor talán megtenném, de szerencsére ilyesmire még nem kért a menedzserem.

Chacón
Chacón

- Csak a világbajnoki címmeccsen éreztem azt, hogy nagyon be kell vernem a fejét valakinek - válaszolta, mikor a riporter Monzónhoz hasonlítgatta (az argentin boksz nagy öregje és meghatározó személyisége azt nyiltakozta korábban, hogy ő rendre meg akarta ölni ellenfeleit a ringben). - Kovács István volt az egyetlen, akit nagyon el akartam verni, mert ő az első perctől kezdve, hogy Magyarországra érkeztem gúnyt űzött belőlem és kóstolgatott. Mivel ő ott bálvány volt, megtehette, hogy kinevet engem a sajtótájékoztatón és még a mérés során is. Csak ekkor éreztem azt, hogy "ennek be kell vernem a fejét!", amúgy én csak szimplán győzni akarok, semmi több. Én tisztelem a többi bokszolót, kollegát látok bennük, akik szintén ebből a sportból élnek.