Kezdődik a balatoni hajózási előidény

Vágólapra másolva!
Kettőről hatra bővül szombattól a balatoni hajójáratok száma, s reggel korábban indul, este tovább jár a Tihanyrév és Szántódrév közti komp - tájékoztatott Kovács Miklós, a Balatoni Hajózási Rt. siófoki állomásfőnöke.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Az idei balatoni hajózási előidény május 22-én, szombaton veszi kezdetét, s az eddigi két járat - Siófok-Balatonfüred-Tihany, Fonyód-Badacsony - mellett újabb négyet vehetnek igénybe a magyar tengerhez ellátogató hazai és külhoni kirándulók: a Keszthely-Balatonmária-Balatongyörök-Szigliget-Badacsony, a Balatonboglár-Révfülöp, a Balatonföldvár-Balatonszemes-Balatonlelle-Balatonboglár-Badacsony, valamint a Balatonföldvár-Tihanyrév-Tihany útvonalon indulnak el újra szombaton a hajójáratok. A révhajók Tihany és Szántód, az északi és a déli part közt eddig óránként jártak, szombattól negyvenpercenként indulnak a kompok.

Az első komp Szántódrévből reggel 6, Tihanyrévből 6 óra 20 perckor,az utolsó Szándtódrévből este 10, Tihanyrévből pedig este 10 óra 20 perckor indul a túlparti kikötőbe. Az előidényi menetrend július 2-ig lesz érvényben, a főidény - több hajóval, több útvonallal, valamennyi kikötő bekapcsolásával - július 3-án kezdődik s tart augusztus végéig.

A balatoni hajókon jelenleg még nem túl nagy a forgalom, a tömeges érdeklődés hagyományosan pünkösdkor érzékelhető először a magyar tenger személy- és rendezvényhajóin. Az utasok zöme belföldi, sok az iskolai kiránduláson részt vevő diákcsoport.

A tapasztalatok szerint növeli a balatoniak hajózási kedvét a május végéig érvényben lévő tavaszi félárú kedvezmény, amelyet a Balaton-vidék 164 településén élő negyedmillió ember vehet igénybe. E kedvezmény célja, hogy kedvet csináljon a részvénytársaság a hajózástól egyébként óvakodó balatoniaknak a vízre szálláshoz - közölte a siófoki állomásfőnök.

Ajánlat:

Metálos plüssmaci, lufival - riport
Magányosan a sárkányok közt
Városliget, Tél-Nyár, 1-0.
Elmarad a Love Parade