Kétmázsás nő nyerte a ducik versenyét

Vágólapra másolva!
189 kilót nyom Giovanna Guidoni, aki a napokban az olasz Forcoliban megrendezett duci-szépségversenyen diadalmaskodott. Paraméterei nem teszik alkalmassá egy hagyományos, női versengés megnyerésére, de itt nem a megszokott típusú hölgyek mutogatták bájaikat.
Vágólapra másolva!

A Miss Cicciona díjat az olaszok évente kiosztják a "legsúlyosabb eseteknek", írja a Reuters. Az erősen molett, igazán duci nők versenyére való nevezéskor az életkor mellett a mérleg mutatóját is megvizsgálják, ugyanis 100 kilós súly alatt egy megbocsátó félmosollyal, elnéző legyintéssel zavarják el a próbálkozókat. A Mister Ciccione címre pályázó férfiaknál már nem elég a mázsa, ott a 150 kiló alattiakat hajtják el - egy pizzeriába. Idén negyven nő mellett öt férfi indult a versenyen.

"Nem az a célunk, hogy megnevettessük az embereket. A koncepció egészen más. Azt szeretnénk elérni, hogy a média által sugárzott kép, a tökéletesnek beállított soványság, ne az egyetlen elfogadott emberi forma legyen" - közölte Gianfranco Lazzaereschi, az itáliai Forcoliban megrendezett versengés egyik szervezője.

Idén a húszéves Guidoni kisasszony "futott be" a nők közt. Mikor a titokról faggatták, megvallotta, hogy egy étterem társtulajdonosa, így nem okozott számára túl nagy nehézséget táplálékhoz jutni. "Tavaly is indultam, akkor második voltam. Idén már én voltam a legrobosztusabb versenyző" - örvendezett a hölgy. A férfiaknál Fabio Teseo nyert, tekintélyt parancsoló 206 kilója valósággal elkápráztatta a zsűrit.