Budapest tengerpartja
Római és Palatinus. Sok strandos fotó!

Képes beszámoló a Római-strandról
Megnéztük, mi a helyzet a Rómain. 21 kiváló fotó: nők, pasik, nyár!

Csajozni a Palatinuson is lehet
Medencék, fagyi, lángos és a hullám. Megnéztük, mi a pálya.

Borsodi Beach: Szeged, Pécs
A pécsi Hullámfürdő és a szegedi strand. Sok kép: így pancsolnak mások!

2004 nyara - képekben
Motoros képek, bikinis fotók, koncertek, napernyők és focizó lányok.

Geszti Péter ötödik arca

Nyár a Haumann családnál

Varga Zsuzsa nem pihen a nyáron

Görög Zita: elég volt a kalandokból

Kamarás, Pindroch: reménytelen!

Alföldi Róbert hosszú nyara

Pataki Ági bálnát nevelget

Ganxsta és egy megasztár

Soma uralja a Vénuszt

Baby Gabi egyiptomi álma

Meglopták a szépségkirálynőt

A Princess még nem vállal aktfotózást

Nyúl Zsuzsa: estélyi helyett farmer

Szulák Andrea mélyebb lesz

Brunner Márta szenvedélye

A Beach korábbi vendégei
Michelle Wild, Csisztu Zsuzsa, Terry Black, Dolák-Saly, Darth Vader - és a többiek.Sziget 2003: képek, cikkek

Kamionosok találkozója, 2004

Harley-fesztivál: motorok, fotók

Vekeri-Fesztivál: 20 pazar kép

Wanted Fesztivál

Hegyalja Fesztivál

Sci-fi a szabadban

Virágos utcabál Debrecenben

Szegedi Ifjúsági Napok

Sziget 2004
Egyhetes őrület, erről persze az [origo] is beszámolt. Képgalériák, interjúk, kis színesek. Nézd meg, hogy mulatott a nőd/pasid, míg te dolgoztál! Olvasd el, ittasság miatt mit nem láttál elég tisztán - vagy mit hagytál ki...Béna dalszövegek

Filmes kvíz

Pesti szórakozóhelyek

Okos és gagyi reklámok

Fapados repülők

Kedvenc filmem


Drogos majom a neten
2003. augusztus 1., péntek, 13:04|Utolsó módosítás: 2003. augusztus 8., péntek, 15:22

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az idei Sziget fesztiválon a Civil Faluban immár negyedik alkalommal várja közel 30 drogprevencióval foglalkozó civil szervezet színes programokkal és kábítószer-fogyasztással kapcsolatos információkkal az érdeklődőket - tájékoztatta az MTI-t Majzik Balázs szervező pénteken.


A résztvevő szervezetekből közelmúltban megalakult Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetségének elnökhelyettese elmondta: a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával létrejött Civil Falu programjaival szeretnének alternatívát felmutatni a droghasználattal szemben. Közlése szerint az érdekképviselet ellátását és a szakmai munka összehangolását végző szövetség, amely fesztiválokon és rendezvényeken  drogprevenciót és az ártalomcsökkentést képviseli, nyitott minden hasonló tevékenységet folytató civil szervezet előtt.

Majzik Balázs elmondta: a Civil Falu programjaira leginkább a 14-25 év közötti, a kábítószer-fogyasztás szempontjából veszélyeztetettnek tartott korosztályt várják. Hozzáfűzte: a helyszínen levő civil szervezetek felvilágosítással szolgálnak minden szenvedélybetegség, kiemelten a drogokhoz kapcsolódó kérdésekben. Tájékoztatása szerint a Kortárs Segítő Műhely Alapítvány és rehabilitációs otthonok munkatársai is jelen vannak. Szólt arról is, hogy a Kék Pont Drogambulancia és a Drogprevenciós Alapítvány tűcsere, illetve prevenciós programokat működtet a Civil Faluban, amelynek úgynevezett egészségházában ingyenes AIDS-szűrésen lehet részt venni.

Forrás: ==

A droghasználattal kapcsolatos programok mellett kézműves foglalkozások, interaktív játékok, jógaoktatás és teaház is várja az érdeklődőket. Tóth Bálint, a szövetséghez tartozó Északi Támpont Egyesület elnöke beszámolt arról, hogy a számítógépes információs pontként működő drogportál sátorban ismerkedhetnek meg az érdeklődők az egyesület ötlete alapján kifejlesztett Junkie Monkey elnevezésű drogpevenciós internetes játékkal. (A játék elnevezését onnan kapta, hogy szereplője, a majom (monkey) játékbeli otthona egy Junkie Town elnevezésű városka - junkie angolul = drogfogyasztó) A játék a drogfogyasztással és egyéb szenvedélyekkel kapcsolatos bármely kérdést, problémát a játék alanyaként szereplő majom segítségével mutatja be. A játékos egy életszimulátor-program segítségével kipróbálhatja, hogyan hat a majom mindennapi életére, munkájára, tanulmányaira, társadalmi kapcsolataira a drogfogyasztás.

A szimulált helyzeteken kívül különböző számértékek is mutatják a majom fizikai és lelki állapotának változását. Ezen kívül a játékos értesülhet a kábítószer-használattal kapcsolatos jogi háttér, a büntetőútról való elterelés formáiról is. A játék a www.junkiemonkey.hu honlapon érhető el. Az egyesület annak érdekében, hogy a játék megfeleljen a "morális kívánalmaknak", különböző szakértők, köztük orvos, rendőr, jogász, addiktológus és szociális munkás véleményét is kikérte a készítéskor.

A GYISM támogatásával létrehozott játék, amelyhez az infrastrukturális hátteret a Sulinet Expressz program biztosította, kereskedelmi forgalomba nem kerül, kizárólag nonprofit célokat szolgál - mondta el Majzik Balázs .

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem