Budapest tengerpartja
Római és Palatinus. Sok strandos fotó!

Képes beszámoló a Római-strandról
Megnéztük, mi a helyzet a Rómain. 21 kiváló fotó: nők, pasik, nyár!

Csajozni a Palatinuson is lehet
Medencék, fagyi, lángos és a hullám. Megnéztük, mi a pálya.

Borsodi Beach: Szeged, Pécs
A pécsi Hullámfürdő és a szegedi strand. Sok kép: így pancsolnak mások!

2004 nyara - képekben
Motoros képek, bikinis fotók, koncertek, napernyők és focizó lányok.

Geszti Péter ötödik arca

Nyár a Haumann családnál

Varga Zsuzsa nem pihen a nyáron

Görög Zita: elég volt a kalandokból

Kamarás, Pindroch: reménytelen!

Alföldi Róbert hosszú nyara

Pataki Ági bálnát nevelget

Ganxsta és egy megasztár

Soma uralja a Vénuszt

Baby Gabi egyiptomi álma

Meglopták a szépségkirálynőt

A Princess még nem vállal aktfotózást

Nyúl Zsuzsa: estélyi helyett farmer

Szulák Andrea mélyebb lesz

Brunner Márta szenvedélye

A Beach korábbi vendégei
Michelle Wild, Csisztu Zsuzsa, Terry Black, Dolák-Saly, Darth Vader - és a többiek.Sziget 2003: képek, cikkek

Kamionosok találkozója, 2004

Harley-fesztivál: motorok, fotók

Vekeri-Fesztivál: 20 pazar kép

Wanted Fesztivál

Hegyalja Fesztivál

Sci-fi a szabadban

Virágos utcabál Debrecenben

Szegedi Ifjúsági Napok

Sziget 2004
Egyhetes őrület, erről persze az [origo] is beszámolt. Képgalériák, interjúk, kis színesek. Nézd meg, hogy mulatott a nőd/pasid, míg te dolgoztál! Olvasd el, ittasság miatt mit nem láttál elég tisztán - vagy mit hagytál ki...Béna dalszövegek

Filmes kvíz

Pesti szórakozóhelyek

Okos és gagyi reklámok

Fapados repülők

Kedvenc filmem


Rasszista fagyi és horror-show a Balatonnál
2004. június 17., csütörtök, 11:39|Utolsó módosítás: 2004. június 18., péntek, 9:03

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Rossz időben még a Balaton fővárosának nevezett Siófok is haldoklik, az északi parton pedig gyakorlatilag turisták nélkül zajlik az előszezon. Az [origo] balatoni összeállításából kiderül az is, hogy Siófokon nem strandolhatnak gyomorbajosok és drogosok, hogy Balatonfűzfőn még árulnak "négerfagyit", és hogy egy magára valamit adó szállásadó akár a strandot is felrobbantja vendégeiért, viszont semmi esetre sem fogad olyan turistát, aki a szobában akar rántottát csinálni.


Szamurájkard, rossz idő, óriáspalacsinta 1/2. oldal >>

Fotó: Fábián Évi
Cápa show az udvarban
Ajánlat
Megtelt vízzel a Balaton
Idén kiváló lesz a Balaton vize
A vécéket és a hangerőt is vizsgálják a balatoni strandokon
Linktár
Balatoni linkek
További linkek a linktárban

Siófok a show-k városa. Egy éjszakai klub például a szokásos "hot erotic" sztriptíztánc mellett horror show-t és "crasy" piro show-t is kínál, néhány sarokkal arrébb pedig "cápa show"-t (németül Hai Show) hirdetnek egy nagy plakáton. Mivel a szórakozóhely zárva van, így nem sikerül kideríteni részleteket sem a horrorról, sem a piro produkcióról.

A cápashow-t egy épülő ház hátsó udvarában lehet megtekinteni. Ottjártunkkor épp nincs műsor, az egyik munkatárs azonban kérdésünkre elmondja, hogy a show abból áll, hogy az akváriumban úszkáló, nagyjából egyméteres feketeuszonyú szirtcápákhoz lemerül egy búvár, aki eteti őket. Közben állítólag jól lehet látni a cápák állkapcsát és azt, ahogy tekeregnek.

Az akváriumos udvartól nem messze található központi strand bejáratánál az áll, hogy "rossz idő esetén a strandot szabadon lehet látogatni". Úgy tűnik, az üzemeltetők szerint az időnként szemerkélő eső, az erős szél és a napot eltakaró felhők jó időt jelentenek, a pénztárnál ugyanis közlik, hogy fizetős nap van. Egynapi belépő 700 forintba kerül, ha valaki 16 óra után érkezik, akkor azonban már féláron is bemehet, este fél nyolc után pedig ingyenesen lehet használni a strandot. Persze csak annak, aki megfelel a szintén a bejáratnál kiírt feltételeknek. Fertőző gyomorbetegséggel, részegen, illetve kábítószer hatása alatt például nem lehet bemenni a strandra.

"Diszkóban sem fotózzák a takarítónőket"

Az [origo] munkatársait végül ingyen beengedik a fürdőhelyre, a fotózást azonban megtiltják, mondván, hogy a rossz idő miatt nincs egy vendég sem, és így olyan lenne, mintha egy diszkóban reggel hatkor a takarítónőket fényképeznénk.

Fotó: Fábián Évi

Ennyit lehet mutatni a strandból

A siófoki nagystrand egyébként a Balaton és egyben az ország legnagyobb strandja, ahol szezononként több mint egymillió ember fordul meg úgy, hogy egyszerre 11 300-nál nem tartózkodhatnak többen a fürdőhely területén - tudjuk meg Baráth István igazgatótól.

Kérdésünkre az igazgató beszél arról is, hogy az utóbbi hetek időjárása annyiban kedvező volt, hogy emelkedett a vízszint. Hozzáteszi persze, hogy miután mindig szombaton és vasárnap fordult rosszra az idő, ezért eddig nem volt túl sok fürdőző. "Ráadásul Pártai Lucia most hétvégére is esőt jósol" - jegyzi meg.

Uniós kuriózum az óriáskerék

A siófoki strandon igazából június 26-án indul a szezon. Akkor nyit a beach house, és aznap ingyenes lesz a belépés is. Arra a kérdésre, hogy a strandolók többsége külföldi-e vagy magyar, az igazgató azt mondja, hogy "mi a vendégeket szeretjük, a vendégekért vagyunk", azaz mindenkit egyformán várnak. Elmondja azt is, hogy a koncertek és más programok mellett egy az Európai Unióhoz most csatlakozó országokban kuriózumnak számító 46 méter magas óriáskerékkel is várják a turistákat. Kérdésünkre hozzáteszi, nem tart attól, hogy kevesebben jönnek majd idén, mint tavaly.

Fotó: Fábián Évi

Óriáspalacsinta

A strandon néhány füvet nyíró munkáson és unatkozó bárpultoson kívül valóban nem lenne kit lefényképezni. A városban, a butiksorok között már látni néhány turistát, főleg németeket. Akad olyan árus, aki szamurájkardokat próbál eladni, de a többség ruhában utazik: árulnak bikinit és fürdőnadrágot éppúgy, mint Metallica-polót vagy Ronaldo-mezt. Lehet venni Christian Dior-blúzt is alig pár ezer forintért.

A falatozókban 600-700 forintért lehet meleg ételt kapni, a köretért azonban külön fizetni kell. Érdekesség, hogy több büféből is eltűnt a hagyományos palacsinta, és helyette francia típusú "óriáspalacsintát" adnak. A kakaós, a fahéjas és a lekváros 290, a túrós, a Maci Laci (túrós és áfonyás) és a többi extra palacsinta pedig 450 forintba kerül.


1/2 következő oldal >>

1. Szamurájkard, rossz idő, óriáspalacsinta

2. Munkanélküli külföldiek mennek a BalatonhozKüldje tovább ismerősének!

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem