Budapest tengerpartja
Római és Palatinus. Sok strandos fotó!

Képes beszámoló a Római-strandról
Megnéztük, mi a helyzet a Rómain. 21 kiváló fotó: nők, pasik, nyár!

Csajozni a Palatinuson is lehet
Medencék, fagyi, lángos és a hullám. Megnéztük, mi a pálya.

Borsodi Beach: Szeged, Pécs
A pécsi Hullámfürdő és a szegedi strand. Sok kép: így pancsolnak mások!

2004 nyara - képekben
Motoros képek, bikinis fotók, koncertek, napernyők és focizó lányok.

Geszti Péter ötödik arca

Nyár a Haumann családnál

Varga Zsuzsa nem pihen a nyáron

Görög Zita: elég volt a kalandokból

Kamarás, Pindroch: reménytelen!

Alföldi Róbert hosszú nyara

Pataki Ági bálnát nevelget

Ganxsta és egy megasztár

Soma uralja a Vénuszt

Baby Gabi egyiptomi álma

Meglopták a szépségkirálynőt

A Princess még nem vállal aktfotózást

Nyúl Zsuzsa: estélyi helyett farmer

Szulák Andrea mélyebb lesz

Brunner Márta szenvedélye

A Beach korábbi vendégei
Michelle Wild, Csisztu Zsuzsa, Terry Black, Dolák-Saly, Darth Vader - és a többiek.Sziget 2003: képek, cikkek

Kamionosok találkozója, 2004

Harley-fesztivál: motorok, fotók

Vekeri-Fesztivál: 20 pazar kép

Wanted Fesztivál

Hegyalja Fesztivál

Sci-fi a szabadban

Virágos utcabál Debrecenben

Szegedi Ifjúsági Napok

Sziget 2004
Egyhetes őrület, erről persze az [origo] is beszámolt. Képgalériák, interjúk, kis színesek. Nézd meg, hogy mulatott a nőd/pasid, míg te dolgoztál! Olvasd el, ittasság miatt mit nem láttál elég tisztán - vagy mit hagytál ki...Béna dalszövegek

Filmes kvíz

Pesti szórakozóhelyek

Okos és gagyi reklámok

Fapados repülők

Kedvenc filmem


Bëlgával és 369 ezer vendéggel zárt a Sziget
2004. augusztus 11., szerda, 13:50|Utolsó módosítás: 2004. augusztus 11., szerda, 14:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Utolsó este a Szigeten. Nem is baj, hogy vége: a tekintet egyre homályosabb, az elme egyre tompább, a cipő poros, eredeti színére csak tippelni lehet. Makám, Bëlga, Los de abajo a főtengely. 369 ezer vendéggel zárt a Sziget, ez rekord.


Forrás: [origo]
Képgaléria
Keddi fellépők

Életképek: utolsó nap


Makámmal kezdünk, mielőtt a Sziget végez velünk. Egy idő után már csak ülünk és hallgatjuk, a szavak elfogytak, megszűnik a verbális kommunikáció, már fáj minden mondat: a hideg sörök, a zaj, zene folyamatos túlordibálása, a por - nem tesznek jót a hangszálaknak, ellenben öreg, rekedt bluesokat így adekvátabb dalolni.

Koncert után bóklászás jön, és új (de hamar megunható, ellenben olcsó) játékot fedezünk fel: ha valaki szeretne Han Solóként vagy Csubakkaként száguldozni az emberi aszteroidamezőben, szlalomozni a felé suhanó testek közt, akkor feltétlenül nyomuljon szembe az árral. A Bëlga fellépése előtt már hatalmas a tömeg, a minden eddigi Szigetet megélt cikkíró ekkora roppant humánmasszát még nem látott itt magyar előadó koncertjén. Fűnek sem lehet túl jó lenni a környéken: vagy tízezrek tapossák naponta, vagy simán elszívják.

"Jöjjön ide, itt állunk a Nagyszínpaddal szemben" - rikoltja egy bordó hajú, hálós cuccban feszülő hölgy a barátnőjének, nyilván egy harmadik személy szeretné őket lokalizálni. A borzalmas tömegben - ilyen jól belőtt koordináták mellett - a találkozás esélye roppant csekély, azt is mondhatta volna akár, hogy találkozzunk valahol Tokióban, este nyolckor.

A nép boldog, vígan ugrálnak a fanok: ki gondolta volna három-négy éve, hogy az EstFM által "felfedezett", szinte ismeretlen kis csapat ekkora karriert fut be, és a legjobb helyre kerül, húszezer ember elé? Rövid volt az út az Ovi-tól a Nagyszínpadig. Két éve (talán délután játszottak) még nem volt komoly érdeklődés irántuk, szellősen álltak az emberek a fülledt, meleg - szaunára emlékeztető - sátorban. Tavaly viszont éjjel nyomatták a "hungaropannonnépi" rapet, akkor viszont már be sem lehetett férni a ponyva alá.

Értékes ingatlanok képe villan fel a vetítővásznon, a magyar, nemzeti hiphopra vígan ugrál a tömeg, közben a közbiztonságról dumálunk. Idén valamivel jobb a helyzet, mint öt-hat éve: akkor egy ismerős lány panaszolta második napon, hogy valaki elemelte a pulóverét a sátrából. Két nap múlva már csalódottabb volt, akkor a hálózsákját vitte el egy ismeretlen. A fesztivál végére már igen fáradtnak tűnt, de egyben felszabadult is volt, de már nem kellett semmiért aggódnia, ugyanis az utolsó éjszakán az egész sátrát elvitte egy gyűjtögető életmódot folytató elem - így nem maradt semmije. Akkor vagy igazán szabad, ha semmid nincs, mondják a filmekben az okosok.

Los de abajo a következő programpont, a mexikói srácok dinamikusan, igen energikusan nyomják, régi Mano Negra-fanoknak kötelező a jelenlét. Utána a szokásos bóklászás: sátrak, arcok, képek, villogó fények, bizarr lények. A hajnalt már nem várjuk meg, láttunk már elég napfelkeltét a Szigeten.

Kalmár Csaba

Várjuk szigetes fotóidat, a legjobbakat tálcányi Borsodi sörrel jutalmazzuk! nyar@origo.hu

[origo]Küldje tovább ismerősének!

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem