Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Schmitt tudásalapú Budapestet teremtene

Vágólapra másolva!
A fővárosi egyetemek és főiskolák rektoraiból, főigazgatóiból álló oktatási, tudományos tanácsadó testületet hozna létre Budapesti Tudományos Konferencia néven főpolgármesterré választása esetén Schmitt Pál.
Vágólapra másolva!

A parlamenti ellenzék által támogatott független főpolgármester-jelölt szombaton ebéden látta vendégül a fővárosi felsőoktatási intézmények vezetőit. Schmitt Pál meghívását tíz rektor és főigazgató fogadta el.

A főpolgármester-jelölt elmondta: kedvező fogadtatásra talált az a terve, hogy Budapestet tudás és kultúra alapú várossá kívánja fejleszteni. Schmitt szerint az egyetemek és főiskolák rangot adnak egy fővárosnak, ezért világszerte propagálni kell, hogy Budapestnek milyen jelentős egyetemei vannak és milyen tanulási lehetőségek állnak rendelkezésre.

A találkozó után Schmitt Pál elmondta: a jelenlévők egyetértettek abban, hogy több, jó minőségű, kulturált kollégiumra van szükség, amelyek megteremtéséhez az eddigieknél jelentősebb központi forrásokat kell bevonni. Schmitt Pál szólt arról is, hogy a rektorok és főigazgatók hiányolták az elmúlt években a főváros és a felsőfokú oktatási intézmények közötti együttműködést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről