Még, hogy nem figyelünk - új szerzői dupla Klute-tól

Vágólapra másolva!
Klute megjelentette újabb szerzői albumát, az önironikus No One's Listening Anymore címmel. Az eredmény: két cédé - két műfaj. A Hospital kiadó pedig kihozta évről évre megjelenő mixsorozata, az ezúttal a Cyantific mixelte Hospital Mix aktuális, negyedik darabját.
Vágólapra másolva!

Klute, a Commercial Suicide-ot igazgató, tagadhatatlanul vikingkinézetű producer jelenlegi munkája meglehetősen rendhagyó a mostanság megjelenő kiadványokhoz képest. Az LP különlegessége abban rejlik, hogy a második cédé - nem kertelünk - egész egyszerűen nem drum'n'bass. Ez ebben az esetben erényként értelmezendő: sok más elektronikus zene kellemes és főleg sajátos keveréke.

Klute többek között house-, illetve triphop-elemeket ékelt bele zenéibe, amelyek alatt szinte mindig hallható valamely lágy női hang; a kiváló hangú énekesnők (Moocha, Kiyomi, Suont) nagyban hozzájárultak az album minőségéhez. Igazán gyönyörű a Suont által kísért Empty Tank vagy a Does the Darkness Make You Feel Sad? című, hogy csak kettőt emeljünk ki.

Az első lemezen viszont nagyságrendekkel gyorsabb, több hanggal dolgozó zene található, viszonylag kellemes jungle-ok és likvidesebb trackek sora. Érdekesebb darabok a Make a Stand és a Losing You, az előbbit Marcus Intalex, az utóbbit pedig Calibre hozzájárulásával sikerült megalkotni.

Sötétebb, sőt agresszívebb zenék is kerültek az albumra (Finger in the Hole), azonban az igazi kulcsszám mindenképp az atmoszférikus jungle újjászületését hirdető Saviour című szám, amely a legerősebb és legkidolgozottabb zene az egész LP-n. Már csak emiatt is érdemes beszerezni az albumot.

Commercial Suicide / Deep Music Depo, 2005