Születésnapi partyk - De-Phazz, Strictly, Felipe

Vágólapra másolva!
A hétvége fő eseménye a De-Phazz szombati Events Hall-os koncertje, s ami tovább emeli a program jelentőségét, az a fellépés előtti olvasói online interjú a zenekar tagjaival. Ugyanekor kevéssel arrébb Óbudán, a Home-ban a nyolcéves Strictly csapat ünnepel Anthony Pappával, és a gödöllői Play-ben is jeles bulit tartanak: itt az osztrák Felipe szülinapozik. Pénteken a Circus havi drum'n'bass-klubsorozatán az amerikai Mayhem a fő vendég, a Dancehall Fever Xtravaganzán egy német soundsystem, a keceli Koronában Lee Burridge, a másnapi Bomb the Jazz +-on pedig Danny Breaks.
Vágólapra másolva!

A Kultiplexben pénteken videokonferenciás-beszélgetős Gaia Culture-partyn taglalja a német Alpha, Jirzij, a Para Halu, Oleg és a moderátor Maya a goa (-szcéna? zene?) hazai és nemzetközi jelenét és jövőjét, mikozben Dr Victor játszik psyambientet. A duma után Skarma live, Era & Baajint "soundsystem", a party.[origo].hu és a Protoplazma dj-je, Oyle és a Future Tribe-os, No Man's Land-főszervező és az új hazai psylabel gründolója, Gammer szerepel a programban.

Pár sarokkal arrébb, a Kashmirban a havi Circus Maximus-klubsorozaton az amerikai Mayhem pakol, a szervező hármasa, azaz Axel, Scinetyc és Sp mellett - feltehetően súlyos dramabákat.

Innen egy sarokra, a Trafó Bár Tangóban újra Dancehall Fever Xtravaganza, megint egy németországi soundsystemmel, a Phatline Sounddal és Mystic Dannal. A szervezőket dj Bosi, illetve mc Nadir, Snakey és Zilio képviseli.

Szinte csöndben érkezik már hozzánk egy olyan arc is, mint Lee Burridge, aki most pénteken a keceli Club Koronában lép föl. Ott lesz még a pultban többek között Kühl Tamás is.

Ugyanekkor a gödöllői Club Play-ben az osztrák technoharcos dj Felipe ünnepelteti születésnapját, aki egészen biztosan többet játszik Magyarországon, mint hazájában. Rajta kívül az idei magyar Mayday-himnuszt jegyző páros, Collins & Behnam, illetve a helyi rezidens, Tégla (nem keverendő össze a minimalheadzes Téglával!) pakol.

Másnap aztán ismét szülinap, mégpedig a Slam Jr.-féle Strictly nyolcadik évfordulója. Vendégük a Home-ban Anthony Pappa lesz, de a crew-főnök mellett megjelenik - másokon kívül - Chriss és Pöli is.

És még mindig ünnep: szombaton a Hajógyárin lévő Events Hallban a Pesti Est tizenharmadik szülinapját ünnepli, s ehhez egy De-Phazz-lemezbemutatót tartottak érdemesnek lefixálni. A felvezetőt Hajós András együttese, az Emil Rulez! proukálja, míg a levezetésről a Belga, Sickratmen és a Carbonfools zenei producere, Titusz gondoskodik. A koncertre való beállás előtt, este fél héttől pedig a De-Phazz az [origo] olvasóinak kérdésére válaszol.

A tiszakécskei New Nightban The Debut, a holland Matthew Dekay-jel az élen. Játszik még az Underground Records-os Tommyboy, a Debut triója (Dandy, Garay, Moonline), illetve Stuart.

A Trafó-pincében ismét Bomb the Jazz+, ezúttal a brit Danny Breaksszel. A lemezjátszók mögé lép még Johnson, illetve a szervező Suhaid - utóbbi Vázsonyi János szaxofonossal együtt.

Bővebben és még több party a Partytárban!