Hivatalos közlemény a Hajógyári-szigetről

Vágólapra másolva!
Június negyedikén eltűnt Rajnay Zoltán NB III-as labdarúgó, akit a hírek szerint a hajógyári-szigeti szórakozókomplexum egyik helyénél láttak utoljára. Ezzel kapcsolatban Rács Balázs, a szórakozókomplexumot üzemeltető Fame Promotion egyik vezetője az alábbi nyilatkozatot tette közzé.
Vágólapra másolva!

"Az utóbbi napokban elharapódzott pletykákkal ellentétben a Hajógyári-szigetről eltűnt személyt nem keres a rendőrség, mert a 2006. február tizenegyedikén eltűnt fiatalkorú személyt (Strehó Gergőt) utoljára a III. kerületi Flórián téren látta ismerőse, sőt másnap még bemérték mobiltelefonját a XIV. kerületben. Illetve a június negyedikén eltűnt, huszonnégy éves Rajnay Zoltán nem sokkal éjfél után elhagyta a Hajógyári-szigetet, és egy pesti oldalon található diszkóhajóra távozott.

A BRFK nyilatkozata szerint május elseje és június negyedike között huszonegy esetben kezdeményeztek eljárást súlyos testi sértés ügyében négy budapesti szórakozóhely biztonsági szolgálata ellen, melyek azonban nem a III. kerületben találhatók.

Szintén a BRFK nyilatkozata alapján tavaly június tizenkettedike és szeptember tizenötödike között a hajógyári-szigeti komplexum területén mindössze két autófeltörés történt. Mindkét elkövetőt a sziget saját biztonsági szolgálata elfogta és átadta a III. kerületi rendőrkapitányság járőrének.

Mindezen felül mélyen elítéljük azokat az üzleteket, melyek két fiatalember eltűnéséből, illetve egyikük halálából üzleti előnyt próbálnak faragni, mások becsületének csorbítása árán is."