Kileng az inga - megvannak a jegynyertesek!

Vágólapra másolva!
Az Ausztráliából indult sikersztori főszereplői nem először járnak nálunk, de biztos, hogy nem is utoljára. A Pendulum szombati fellépésére ismét teltházat jósolunk - játssz, és nyerj kétfős jegyet!
Vágólapra másolva!

November 18-án pazarnak ígérkező drum'n'bass-party lesz a Hajógyári-szigeti Events Hallban. A roppant erős magyar dj-brigádot szinte elhomályosítja a tény, hogy az ausztrál Pendulum egy tagja tündököl majd a külföldi vendég szerepkörében.

A bombaként berobbant első nagy sláger, a 2003-as Vault hatalmas sikere után a Pendulum triumvirátusa Londonba tette át székhelyét, és az Another Planet óta a Fresh és Adam F vezette Breakbeat Kaos a kizárólagos kiadója.

Az energikus, néhol trance-be hajló, bombasztikus hangzású drumandbass fiatal üdvöskéi (Elhornet, Ansenic és Speed) egyébként erőszeretettel nyúltak és nyúlnak régi nagy slágerekhez is Hogy mást ne mondjunk, Ed Rush és Optical Bacteria-ját vagy Fresh epikus Submarine-jét is remixelték.

Saját szerzeményeiket a kiváló hangmérnöki munka mellett a kemény, de mégis fülbemászó, sokszor trance-elemeket felvonultató hangzás jellemzi, de kísérleteznek a drumandbass tempójánál lassabb breakbeatekkel is, például - a Freestylersszel közösen - a Fasten Your Seatbelt esetében.

A Pendulum első nagylemeze, a Hold Your Colour 2005 nyarán látott napvilágot. A toplisták csúcsára viszont egy nemrégiben készült Prodigy-remix repítette a formációt, jelesül a Voodoo People, amely nálunk is hatalmas sikert aratott. Az Egyesült Királyságéhoz hasonlóan sokáig vezette a Viva összesített és dance-slágerlistáját is.

A Pendulum újabban koncertfelállásban is színpadra lép: néhány koncert erejéig Londonban csíphető el a produkció. Az Events Hallba viszont csak dj Speed jön el, ráadásul egy szintén Breakbeat Kaos-os mc-vel, Verse-szel kiegészülve.