Millió kender a réteken - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Nyílnak a szabadtéri szórakozóhelyek, ezen a héten a Mokka és a Cha-Cha-Cha-terasz kapcsolódik vissza a fővárosi vérkeringésbe. Az e heti nagy nevek lajstroma pedig a következő: a brit Dave Seaman, Hybrid, Desyn Masiello (house); a német Kate Boss és a cseh Damien (electro); az amerikai dj Rush, a belga Stephen Signore és a német Ame (techno); a szintén német Stoneface&Terminal és a holland Peric (trance); valamint az új-zélandi darenbézer, The Upbeats és a brit breaker, A. Skillz.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a londoni Renaissance klub és label magyarországi sorozata. A tavalyi Summerfest és Winterfest után idén már két Springfest elnevezésű, nagyszabású bulinak adott otthont a Studió, most pénteken pedig Mayfest illeszkedik a hajógyári-szigeti illusztris partyk sorába. A legutóbbi Hernan Cattaneót és Steve Portert fölvonultató feszti után ezúttal a brit Hybrid és az összes ferihegyi terminált kiválóan ismerő honfitársuk, Dave Seaman hoz némi minőségi house-muzsikát Budapestre.

Szombathelyre viszont egy másik rutinos Ferihegyre járó, az angol-olasz Desyn Masiello visz hasonló stílusú lemezeket. A helyi Romkertben a hazai menő dj Kühl, valamint a rezidensek, Jankec és Köry is feltűnnek a lemezjátszók mögött.

A kötelező house-kör lefutása után ismét Budapestre vetjük tekintetünket. A Merlinben a Kollektíva electrodiszkója ihlet táncra. A Gerlóczy utcai péntek este sztárvendégei a brazil-német Kate Boss, aki a nevével ellentétben férfi, és a cseh-amerikai Damien. A "diszkórobbantás"-ban részt vesz még a Pesten élő amerikai Brandon, a rezidens Tmx és Cár, illetve a Hifi Nyuszi néven is ismert Popbitch.

A Merlin idei szezonját végigkövetve azon sem csodálkozunk, hogy szombatra is marad egy húzós party. A leginkább a német újhullámos minimált és techhouse-t preferáló Lick the Click! ezúttal is Germániából hív vendéget, jelesül Ame-t - rajta kívül persze megint dj-znek a rezidensek, azaz Isu, Crimson és Chrom.

Egyébként is a techno híveinek kedvez a szombati program. A műfaj chicagói fenegyereke, dj Rush ismét Magyországra, jelesül Győrbe látogat. Az Egyetemi Csarnokban tölti az estét két neves hazai lemezpörgető, dj Newl és Budai is.

És akkor még nem is szóltunk a Budapest Techno K2-be tervezett rendezvényéről, ahol a stíl legjobb belgája, Stephane Signore és a cseh "szeletelőgépek" kedvence, dj Jerry verik a négynegyedet. Az Üllői úti esemény rezidensei: Poulos, James Grow, Matthias Kid.

Szintén szombaton ünnepli születésnapját a Trance Factory partyszervező crew, méghozzá a törtütemű partykról jobban ismert Olof Palme-házban. Természetesen a műfaj két vezető országából, Németországból, illetve Hollandiából érkeznek vendégek a jeles alakalomra, nevesül Stoneface&Terminal, illetve Peric.

Ha feltétlenül Budán szórakoznánk, választhatnánk az A38-at szombaton is. A Fresher crew ebben a hónapban is egy breakbeat-körökben igen jól csengő névvel jelentkezik. A brit dj A Skillz a szcéna neves kiadójához, a londoni Fingerlickinhez tartozik. Nagy név még Palotai Zsolt, aki szintén játszik a hajón.

Hogy az északi Duna-parton is hallatsszon zsivaj, elkezdi szezonját Budapest népszerű szabadtéri szórakozóhelye a Mokka Cuka. A tavaly már jól megszokott Drum Clubbal nyit az óbudai-szigeti hely idén is. A sztárvendég az egyelőre kevéssé ismert The Upbeats lesz, de a Concord Dawn föltűnése óta eszünkbe sem jut lebecsülni az új-zélandi drum'n'bass-szcénát.

Ezen a hétvégén nyílik egyébként a Hajógyári-sziget teljes szórakozókomplexuma, így a Mokka Cuka mellett mostantól látogatható a Bed Beach, a Dokk Beach, a Dokkoló állóhajó, a Sláger-terasz, a Coronita-terasz és a Café Puerto.

Forrás: [origo]

Vasárnapra marad az elektronikus zenei fesztiválként is felfogható kenderügyi tüntetés, a Million Marijuana March. Az esemény idén hatvárosban (legalábbis Magyarországon: Budapesten, Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Szombathelyen, Nyíregyházán - és világszerte összesen 226 városban) fut. A margitszigeti nagyréten föllép egy olyan zenei veteránbanda, mint a Sziámi, de megjelenik majd' a teljes hazai reggae-szcéna, a Ladánybene 27-től, Copy Conon keresztül mc Kemonig és a Love Alliance Soundsystemig.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara