Városrehabilitáció miatt lebontják a West-Balkánt

Vágólapra másolva!
Szilveszter éjszakáján hatalmas utolsó bulival búcsúzik a lebontás előtt álló józsefvárosi, Futó utcai West-Balkán. A nyolcadik kerületi rehabilitáció részeként januárban lebontják épületet. Az nem messze, egészen a Nagytemplom utcába költöző hely valamikor a jövő év elején nyitja meg újra kapuit. A Futó utca különleges programokkal búcsúzik egész decemberben.
Vágólapra másolva!

A nyolcadik kerületi rehabilitáció elérte a West-Balkán épületét is. A hely vezetőit nem érte váratlanul a lebontásról szóló értesítés, hiszen így egyeztek meg a Corvin-Szigony-projekt képviselőivel.

A belváros egyik legismertebb helye nem szűnik meg, csak tovább költözik, ahogy szokott.

Még a Kopaszi-gáton indultak, azután következett a Corvin mozi mögötti Kisfaludy utca, ami egy darabig szimultán működött a Futó utcai hellyel, aztán azt is lebontották. Az új klub a jövő év első felében nyitja majd meg kapuit a Nagytemplom utcában.

A West-Balkán szervezői addig is különleges decemberi programmal búcsúztatják az épületet. December 27-én az ESÉLYesÉJ esélyegyenlőségi fesztiválon a Váradi Roma Café és a Szilvásy Gipsy Folk Band lép majd föl.

December 28. és 30. között pedig a több világhírű nemzetközi világzenei produkciót felvonultató Akanak Fesztivál várja a vendégeket.

2001-es indulása óta olyan bulisorozatoknak adott otthont a futó utcai West-Balkán, mint a szerdai Rewind, vagy a Deck Attack széria.

TÁP Színház a West-Balkánban

Ebben az évben pedig olyan legendás zenekarokat állítottak színpadukra, mint a kanadai punkikon No Means No, vagy a dél-amerikai világzenebrigád, Che Sudaka, valamint a dubreggae egyik alapítója, a Zion Train.

party.[origo].hu