Tupac anyja perel

Vágólapra másolva!
Tupac Shakur édesanyja pert indított a rapper egykori kiadója ellen, hogy megmentse fia kiadatlan dalait. Már hat Tupac-album jelent meg a rapper halála óta.
Vágólapra másolva!

Az elhunyt énekes anyja most megpróbálja megakadályozni, hogy Tupac Shakur csődbe ment kiadója újabb albumokat dobjon piacra, eddig kiadatlan felvételekből. Afeni Shakur szerint a Death Row Records a rapper örököseit illető jogokkal él vissza. Az anya ügyvédje azt állítja, hogy a kiadatlan számokat egy 1997-ben született egyezség értelmében át kellett volna adni az örökösöknek.

A bíróság az ügyben a jövő hónapban dönt. Ezen a tárgyaláson dől majd el az is, hogy, van-e joga a Death Row-nak lemezt kiadni csak azért, hogy adósságait rendezhesse. A kiadó, mely sztárt csinált Tupacből, Snoop Doggból és a producer Dr Dre-t is alkalmazta, egyáltalán nem reagált a hírekre.

A Death Row csillaga, és tulajdonosáé Marion "Suge" Knighté leáldozóban van 1996 óta, amikor Tupacet lelőtték. A rapper, akinek nevéhez többek között a California Love és Ghetto Gospel is kötődik, Knight autójában ült, amikor a lövések eldördültek. A lövöldözés előtt mindketten részt vettek egy verekedésben egy Las Vegas-i hotelben. A feltételesen szabad lábon levő Knight az eset után börtönbe került.

Shakur halála után a kiadó és a család között megegyezés született, aminek részleteit nem hozták nyilvánosságra. A pletykák arról szólnak, a kiadó többször átverte a még élő Shakurt.

Két éve Knight 107 millió dollár volt kénytelen fizetni egy nőnek, aki azt állította: közreműködött a kiadó alapításában, de Knight kizárta a vállalkozásból, amikor rájött, az mennyire nyereséges. Tavaly Knight azt állította, 100 millió dolláros tartozást halmozott fel. Múlt hónapban pedig elkezdte árulni 7 hálószobás lakását 6,2 millió dollárért.

party.[origo].hu