Jay-Z a leggazdagabb rapper - 50 Cent csak második

Vágólapra másolva!
A Forbes Magazin minden évben elkészíti a szórakoztatóipar leggazdagabbjainak listáját. Idén a rapperek és producerek közül Jay-Z végzett az élen, mégpedig toronymagasan. Tavaly hat és fél milliárd forintnak megfelelő, vagyis közel harmincnégy millió dollárt keresett.
Vágólapra másolva!

Shawn Carter, azaz Jay-Z rapper-producer (és egyáltalán nem mellesleg Beyoncé férje) tavaly harmoncnégy millió dollárral lett gazdagabb.

Az összeg a nagy részét természetesen legutóbbi albuma eladásából kereste, hiszen a lemez több mint kétmillió példányban kelt el.

A Kingdom Come és korábbi albumaiból befolyó összeg mellett persze kapja tiszteletdíját is havonta a Def Jem elnökeként.

Az egyébként is magasan jövedelmező üzletei mellett Jay-Z társtulajdonosa New Jersey egyik legjobb kosárlabdacsapatának, a Netsnek, és jelentős részesedése van a Budweiser sört gyártó egyik cégnél is.

Ha ez még mindig nem volna elég ahhoz, hogy ő legyen a leggazdagabb rapmogul, csordogál még némi lé a General Motorstól és a Hewlett-Packardtól is, súlyos összegű reklámszerződésekből.

A listán 50 Cent végzett a második helyen, ő tavaly harminckét millió dollárt hozott össze, mögötte van P. Diddy huszonnyolc millióval. Az első ötbe bekerült még Timbaland és Dr. Dre is huszonegy és húszmillió dollárral.

party.[origo].hu