Őszi terek - zárt lehetőségek

Vágólapra másolva!
Bár a nyár utolsó napsugarai még melegítik a kerthelyiségeket, a klubok már az őszi-téli szezonra készülődnek. A hétvége számos nyitóbulija után is érdemes nyomon követni az eseményeket - a fedett szórakozóhelyek kínálata talán még a nyári választéknál is szélesebb. Körképünkből kiderül, milyen változások - klubnyitások és -megszűnések - történtek, és az is, hogy mivel csábítják a vendégeket az idén, az undergoundtól a trendiig.
Vágólapra másolva!

Nézzük elsőként azokat a helyeket, ahol még egyáltalán nem biztos, lesznek-e őszi-téli programok, így például a Corvin-tető és a Tűztate sorsa egyenlőre eldöntetlen.

A Corvin-tető tulajdonosai még tárgyalnak az áruházban néhány emelettel lejjebb lévő fedett helyiség bérletéről. Pár héten belül eldől, a hideg hónapokban is megtalálhatjuk-e őket a Blahánál.

A Tűzraktárként induló, majd Tűzraktérként, végül Tűztate néven futó helyet látványos kultúrprogramjairól, felszabadult táncos estéiről ismerhettük. Most azonban az is kétséges, egyáltalán elkezdhetik-e az őszi/téli szezont, mivel a Tűzoltó utcai épületet átalakítás miatt végleg el kellett hagyniuk - ha pedig új helyre költöznek, azzal valószínűleg új név is jár majd.

A Kultiplex Művelődési Ház sorsa viszont, úgy tűnik, megpecsételődött. A tervek szerint hatvan nap múlva megkezdik az épület bontását, a Tilos rádió pedig addig marad, amíg nem talál új bázist a stúdiónak.

A Cha-Cha-Cha helyzete sokkal szerencsésebb. A metróépítés ellenére sincs "helyszűkében", a Margit-szigeti teraszról a Kálvin téri aluljáró helyett a szigeti sportpálya fedett előterébe költözött be, ahol szeptemberben a jól ismert klasszikusokkal találkozhatunk - lesz Naga és Beta, pénteken pedig Superman.

Nyitások és választások

Változás szele fúj a Honvéd utcában is: szeptember 7-én debütált a Morrison's 2, egy teltházas bulival. Mint a tulajdonostól megtudtuk, az egykori Süss Fel Nap! átvételét szerencsésen időzítették, ráadásul éppen új hely nyitását tervezték.

"A Morrison's jól működik, sok visszajáró vendéggel Éppen miattuk fogalmazódott meg az igény, hogy nagyobb terünk legyen, ahol már koncerteket is szervezhetünk" - tudtuk meg az új tulajdonostól. Fontos szempont volt emellett a budapesti klubélet "farkastörvénye" is: a kicsi, önálló egységeknek jóval kevesebb az esélyük a fennmaradásra, mint a több lábon álló, avagy akár egész szórakoztatóipari holdingot üzemeltető komplexumoknak.

Maga a hely tartogat meglepetéseket: a terek sokkal nagyobbak lettek, megújították a faburkolatot, az összes bárpulttal egyetemben, sőt, a bejáratnál egy ötödiket is kialakítottak. Az üzemeltetők kényesen ügyelnek a tiszta levegőre, így mára a légbefúvás mellett klíma is van.

Forrás: [origo]
Morrison's 1

A Morrison's 2 - más klubokkal ellentétben - már délután öttől nyitva van, hogy italakciókkal vonzza magához (egészen kilencig) a munkából érkező szomjas tömeget. Hétfőn ingyen csapolják a sört, kedden a long drinkekekre éri meg rástartolni, szerdán egészen 11-ig koktélbárrá alakul a bárpult.