Ikonokat avatnak a Balaton partján - ajándékcsomagot sorsoltunk!

Vágólapra másolva!
Néhány nap van hátra a nyár egyik legizgalmasabb könnyűzenei eseményéig a Balaton-parton, hiszen most szombaton az LGT tagjai, Karácsony János, Presser Gábor, Solti János és Somló Tamás ülnek fel a Coke Club páholyába, hogy meghallgassák, mit kezdenek dalaikkal az ifjú titánok. Vipjegyeket sorsoltunk!
Vágólapra másolva!

Nagyot és merészet gondolt 2001-ben az MTV anyacsatornája, és négy zenekart tisztelt meg azzal, hogy kvázi ikonokká avatták őket. Kortárs zenekarokat és előadókat (Pink, Korn, Snoop Doog) kértek fel, hogy az Aerosmith, a Metallica, a The Cure és Janet Jackson legjobb dalait dolgozzák fel.

Az itthoni zenetévé, nemzetközi szinten elsőként, most nyáron rendezi meg a kezdeményezést, három hónap alatt a Neoton Familia, az LGT és a Tankcsapda előtt tisztelegnek hazai zenekarok. A sikeres főpróba július 5-én (Neoton) zajlott, a másik két együttes előtti főhajtásra július 19-én (LGT) és augusztus 2-án (Tankcsapda) kerül majd sor a Balatonon, a siófoki Coke Clubban.

A csak ezen az estén, egyetlen alkalommal látható és hallható produkciók szinte egytől egyig tartogatnak meglepetéseket, a zenekarok ugyanis saját képükre formálva, egyes esetekben teljesen kifordítva adják elő a mindenki által ismert LGT-slágereket.

Az MTV Icon Erdélyi "Superman" Zsolt ötlete nyomán, a Coca-Cola által felkért művészeti vezető, Lévai Balázs jóvoltából valósul meg, aki így nyilatkozott a vállalkozásról: Vitán felüli, hogy az LGT a magyar rocktörténelem egyik legfontosabb zenekara. De húsz-harminc éves dalaik hogyan szólalnak meg mai előadók tolmácsolásában? Életképesek vajon? Új zenészekkel, új hangszereléssel, új hangulatot is nyernek ezek a dalok? Az LGT megünneplése mellett ez is a szombat esti koncert tétje.

A feldolgozott dalok pontos listáját nem ismerjük, de remélhetőleg a legnagyobb slágerek (úgymint az Álomarcú lány, Egy elfelejtett szó, Gyere, gyere ki a hegyoldalba, Szólj rám, ha hangosan énekelek, Ugye, mi jó barátok vagyunk?, Ringasd el magad) biztosan elhangzanak, ráadásul igazi zenei stíluskavalkád várható a fellépők tucatnyi listáját tekintve.

Nem adom fel

Lesz itt britpopot képviselő zenekar, úgymint a Heaven Street Seven és a Belmondo, vagy a hazai szinten az egyik legjobb dal-és szövegíró Jamie Winchester és Hrutka Róbert párosa is feldolgoz egy LGT-dalt. Az alternatív színtéren elismert Kowalsky meg a Vega, Varga Zsuzsa, illetve a Kispál és a Borz és a Kiscsillag együttesek frontembere, Lovasi András és a PUF-os Leskovics "Lecsó" Gábor is kiveszi a részét a produkcióból.

Igazi unikumnak számít a Barabás Lőrinc Eklektric fellépése, akik a dzsesszt keverik a modern elektronikus zenei stílusokkal, illetve az idén ötéves, a hazai ska-reggae terjesztésében élenjáró Pannonia Allstars Ska Orchestra átirata is meglepetést hozhat. Egyetlen olyan előadó lesz, aki kortársként sokat dolgozott együtt a Loksi tagjaival, éppen ezért Kovács Kati feldolgozása még személyesebb és egyedibb hangot üt meg, mint a többieké.

Szólj rám, ha hangosan énekelek