Vágólapra másolva!
A Hairy Records-féle Ablak-A-Dubra buliszéria mai esti programján igazi innovatív előadót köszönthet a Cha-cha-cha közönsége. David Moufangot munkái, amelyeket szólóban (Move D), valamint társával, Jonas Grossmannal (Deep Space Network) készített, egyértelműen az elektronikus zene egyik nagy alakjai közé sorolják.
Vágólapra másolva!

A gyerekkori Pink Floyd- és Kraftwerk-élmények, amelyeket David Moufang szülei lemezkollekciójának köszönhet, jelentős hatással voltak rá, bár eleinte még a zenénél is jobban vonzotta a csillagok birodalma. Apja elvitte a 2001: Űrodüsszeia című filmre, így miközben a többi gyerek a játékautókat tologatta, ő saját kis űrhajóját építette.

Moufang nagyszülei zongoristák voltak, ő azonban tizenkét éves korában dobolni kezdett, majd néhány év múlva gitározni, és megalapította első együttesét. A lemezjátszók iránt is érdeklődést tanúsított, főként electro-, funk- és dzsesszlemezeket vásárolgatott. Egészen 1989-ig, amikor az első technóbulin, Mannheimben beszippantotta a partykultúra.

A sötét és mély Detroit-hangzás - annak is a legkiválóbb képviselői: 808 State, Nexus 21 - és az első ambient techno-kezdeményezések felelősek azért, hogy Moufang ideje jelentős részét hétvégenként a zenének szentelte, és felveszi a Move D nevet.

Az első zsengék a kilencvenes évek elején születtek: két albumot (Earth To Infinity, Big Rooms) Jonas Grossmannal együttműködve, a Deep Space Network művésznév alatt adott ki. 1993-ban, a Homeworks válogatáson, már szólóban is megjelentent.

Egy évvel később a SpaceTime Continuum fejével, Johan Sharppal együttműködve megszületett a Reagenz, mely egészen új dolgot képviselt az experimentális elektronikában. Első szólóalbumát (Kunststoff, 1995) a mai napig az egyik legelőremutatóbb európai lemeznek tartják. A legendás Warp kiadó is látott fantáziát Moufangban - Pete Namlookkal közösen készített két felvételt a sheffieldieknek.

Azóta számtalan fúzióban vállalt szerepet, dzsessz- és elektronikus zenészekkel egyaránt, mindig az újat, a szokatlant keresve, a végletekig kiaknázva a lehetőségeket, szélesítve a határokat, keresve a szokatlant.

A bulin a vendég mellett a két házigazda, Naga és Beta lép még a pultba. Márciustól egyébként változik a házirend az AAD-partykon. A Cha-cha-cha 12"-be ezentúl minden szerdán ezer forintért, a tagkártyával rendelkezők hétszáz forintért válthatják meg a belépőt. A korábban vagy tizenegy óráig érkezők ötszáz forintért mehetnek be.

party.[origo].hu

Move D: Synchronized Chaos TV 03