MC Hammer lenyomná a Youtube-ot

Vágólapra másolva!
MC Hammer visszatér a zeneiparba. A U Cant Touch This egykori bőgatyás elóőadója most egy olyan portált tervez, amelyen táncprodukciók felvételeit lehet megosztani. Szerinte lenyomja a Youtube-ot is.
Vágólapra másolva!

Visszatér a zeneiparba az egykori rapsztár, MC Hammer, ezúttal egy internetes vállalkozással. A U Can't Touch This című számával és bő gatyájával híressé vált Hammer új videómegosztó oldal indít, mely reményei szerint a Youtube riválisa lesz.

Tíz évvel ezelőtt még arról szóltak a hírek egyik visszatérési kísérlete kapcsán, hogy elhagyja neve elöl az mc jelzőt. Nem sokat segített, de talán most. A hónap végén induló szájton, a DanceJamen mindenki feltöltheti és megoszthatja táncos videóit.

Ha sikeres lesz, a honlap segíthet Hammer anyagi gondjain, 1996-ban ugyanis csődbe ment, majdnem 14 millió dolláros adósságot halmozott fel. Noha fénykorában, a kilencvenes évek elején vagyonát több, mint harmincmillió dollárra becsülték, hamar eltapsolta a pénzt.

Magánrepülőgépeket, luxusautókat, és egy kaliforniai birtokot vett, aztán, ahogy zenei karrierje összeomlott, anyagi gondjain műsorvezetőként és televíziós igehirdetőként próbált enyhíteni.

A most negyvenöt éves Hammer kijelentette, "nincs olyan high-tech dolog vagy üzleti stratégia, amihez ne értenék, mindez a véremben van." Ahogy a Youtube, a DanceJam is a reklámbevételekből kíván megélni., de az elemzők nem sok esélyt látnak arra, hogy az egykori sztár új vállalkozása sikeres legyen.

A Youtube-on ugyanis már most körülbelül 1,7 millió táncvideó van fent, és a tapasztalatok szerint a felhasználók egyébként sem gondolkodnak azon, hogy van-e az őket érdeklő témára szakosodott megosztó: egyszerűen rákeresnek a legnagyobb gyűjteményes oldalakon.

http://www.youtube.com/v/b9nptjUs9FM&rel=1

U Can't Touch This a Youtube-on

party.[origo].hu