Az angol lány tesz rajtunk egy kísérletet

Vágólapra másolva!
Hajnóczy Csaba életmű-bemutatójára még az ősszel került volna sor az A38-on, de az árvíz akkor elmosta a koncertet. Ezúttal remélhetőleg semmi nem áll útjába a Budbudasnak. Az Ablak-A-Dubra sorozat pedig szinte töretlenül menetel előre tíz éve. Most újra a Cha-cha-chát hódítja meg. Szerdai partyajánló.
Vágólapra másolva!

A Budbudas első pillanatra egy igen rendhagyó vállalkozás, mely a komolyzenén nevelkedett csellista, Márkos Albert és a dj Titusz kezdeményezéséből született.

A laza kollektíva idővel nagyzenekarrá bővült. Az így megszólaló zene egyszerre mászkál az elektronikus tánczenék, a kortárs kísérleti muzsika és a dzsessz ismert és kevéssé ismert formulái között.

Klezmer, hiphop, programozott alapok, elszállós free jazz-improvizációk: a Budbudas-t a magyar zene leginkább progresszív formációjának tartják.

Az est másik fellépője Waldeck a bécsi nujazz-színtér egyik legeredetibb formációja. Klaus Waldeck produceri munkássága a Magyarországon jól ismert bécsi downtempo-iskola egyik legnagyszerűbb leágazása.

Már a kilencvenes évek vége óta kotyvasztja finom dzsesszel kevert, selymes énekhangokkal megkoronázott füstös-visszhangos dubjait. A hosszú hallgatás után a múlt év végén megjelent új lemez, a Ballroom Stories e szép hagyományt viszi tovább. Az egész album Waldeck húszas-harmincas évek iránti mérhetetlen imádatáról és tiszteletéről tanúskodik.

Laza szvingek, sejtelmes bluesok, New Orleans-i rag és hasonló klasszikus stílusok elevenednek meg modern elektronikus köntösben.

Klasszikus sztenderdek, hangminták kavarognak a tánctermi történetekben, mindez megtámogatva egy öt tagú zenekarral, és Zeebee (alias Eve Angel) kisasszony gyermeki hangjával.

Forrás: [origo]
Budbudas

A nagyviiszatérőnek számító Ablak-A-Dubra, most új helyszínen a nemrég nyílt 12" Cha-Cha-chában lelt új otthonra. A mai estén a házigazda Naga, Beta páros mellett Alison Marks érkezik Angliából.

Alison Marks 1996-ban ő volt az első női dj, aki megnyerte a Muzik magazin Bedroom Bedlam kiírását. E díjat többek között James Zabiela és Will Saul is magáénak tudhatja. Egyetemi tanulmányai befejeztével London felé vette az irányt, ahol egy lemezterjesztő hálózatnál dolgozott, majd vett egy dobgépét egy Atari kíséretében.

Alison Marks dj-szett

2002-ben lehetőséget kapott egy heti est futtatására a moszkvai Propaganda klubban. Két éven keresztül minden pénteken rakosgatta itt a lemezeket, közben bejárta egész Oroszországot.

2007-ben megalapította saját kiadóját, melynek első darabja Nooncat - Aquaerobics felvétele volt Touane és Max Cavalerra remixekkel. A folytatásban két saját track következik (Yellow Cherry, Galapagos) Tigerskin, Mike Shannon és Alex Smoke átiratokkal.

party.[origo].hu

Waldek: Get Up Carmen