Vágólapra másolva!
Négy éve járt Krush utoljára Magyarországon, de sokan emlegetik még az akkori partyt. Az emlékeknek nem kell már sokáig kopniuk, mert az absztrakt hiphop-zsonglőr február végén újra hozzánk látogat.
Vágólapra másolva!

Dj Krush pár éve már adott egy zseniális koncertet az A38-on. Az absztrakt hiphop nagy japán mestere február végén visszatér, hogy életmű-dvd-jének kiadása alkalmából ismét bemutassa, milyen a dzsesszel, elektronikával elegyített okos és elmélyült hiphop.

Krush a hiphop közegben érzi otthon magát. Lassú és bonyolult ritmusképletekkel dolgozik, az absztrakt megszállottja.

Keveri a dzsesszt a dnb-vel, beledolgoz egy kis berakbeatet, egyszóval bármit, ami a keze ügyébe akad. Egyesek egyszerűen Buddha-ZENének hívják alkotásait.

Producerként és dj-ként hamar elismerést vívott ki magának. Gyors sikeréhez hozzájárult a Zap Mamával és Coldcuttal való együttműködés is. Az utóbbival közös furcsa dupla koncept-remixalbum, a Back in the Base, Krush absztrakt hiphopjának mérföldköve lett.

Japánban nemrég jelent meg csak három dvd-re felférő összegző kiadványa. Most ezt az életművet turnéztattja, így február 29-én hozzánk is elérkezik és újra az A38-on lát neki a zen-varázslatnak. Barabás Lőrinc, Suhaid, Future és Cadik vállalják a körítést az absztrakt-bonyolult estéhez.

party.[origo].hu

Krush feat Zap Mamma