Négynapos munkahetet vezetnek be Utahban

Vágólapra másolva!
Utah államban augusztus elején a legtöbb közalkalmazott számára bevezetik a négynapos munkahetet. Jon Huntsman kormányzó kijelentette: csökkenteni akarja az állam széndioxid-kibocsátását, növelni akarja energiahatékonyságát, és nagyobb rugalmasságot akar biztosítani a munkavállalóknak - éppen ezért az államban kötelező jelleggel bevezetik a négynapos munkahetet. A heti munkaidő természetesen nem változik, így naponta két órával többet kell dolgozni. 
Vágólapra másolva!

Az USA tagállamában a változtatás közel 17 ezer dolgozót érint, azonban az új szabályozás nem vonatkozik majd az állami egyetemeken, a bíróságokon, a börtönökben, és egyéb kritikus szektorban dolgozókra. A kormányzó biztosította a lakosokat, hogy a négynapos munkahét ellenére is hatékonyan tudnak majd ügyeket intézni, ugyanis több közhivatal reggel 7-től este 6-ig tart majd nyitva, illetve a szolgáltatások többsége online is elérhető - írja az inforadio.hu.

Az Egyesült Államokban a 25 ezer fölötti lakosú városok mintegy hatodában ajánlják fel a dolgozóknak a négynapos munkahét lehetőségét. Utahban azonban augusztus 4-től nem választható, hanem kötelező lesz.