A magyar fiatalok kétharmada külföldön dolgozna

Vágólapra másolva!
A 18-25 éves magyar fiatalok 67 százaléka elképzelhetőnek tartja, hogy huzamosabb ideig külföldön vállal majd munkát - derül ki a Fanta Trendriport kutatássorozat legfrissebb, ötödik részéből. A 450 megkérdezett a nagyobb fizetés, valamint a jobb munkakörülmények reményében hagyná el Magyarországot. Anglia, Németország és az USA a három célország. 87 százalék szerint egyre kilátástalanabb a fiatalok helyzete Magyarországon - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A válaszadók 46 százaléka értett egyet azzal az állítással, hogy "külföldön élni igazi kaland", míg 63 százalék volt azok aránya, akik egy állás kedvéért szívesen költöznének el egy másik városba, akár külföldre is.

A célországok tekintetében Nagy-Britannia vezeti a listát, a külföldi munkavállalást tervező fiatalok 29 százaléka választaná ugyanis a szigetországot. A második helyen Németország áll 23 százalékkal, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a válaszadók 19 százaléka szerint az Amerikai Egyesült Államok állhat fel.

Szinte mindenki rossznak látja a helyzetet

A hazai lehetőségekkel kapcsolatos vélt vagy valós elégedetlenséget jelzi az a tény, hogy a fiatalok 37 százaléka teljes mértékben egyetértett azzal a felvetéssel, miszerint külföldön sokkal több lehetősége van az embernek a boldogulásra, 87 százalékuk pedig úgy véli, hogy manapság egyre kilátástalanabb a fiatalok helyzete Magyarországon.