Mínusz 10 foknál is hidegebb lehet hétvégén

Vágólapra másolva!
Hétvégén már szárazabb, naposabb, de ennek ellenére rendkívül hideg időre kell készülni. Hajnalban mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, és napközben is sokfelé fagypont alatt marad a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

A csapadékos pénteki nap után a hétvégén már nem kell hóra, havas vagy ónos esőre számítani. Szombaton változóan felhős lesz az ég az ország felett. A felhőzet már az éjszakai órákban felszakadozik a nyugati megyékben.

A Dunántúlon helyenként 20-30 centiméteres hótakaró alakult ki az elmúlt napok havazásai nyomán, a derült éjszakán a hóval borított tájakon jelentősen lehűl a levegő. Szombaton hajnalban, az északnyugati országrészben többfelé -10 Celsius-fokig hűlhet a levegő. Napközben sokfelé lesznek hosszabb-rövidebb napos időszakok, számottevő csapadék már sehol sem várható. Ám a napsütés ellenére is hideg marad az idő, a hőmérséklet csúcsértéke -5, +2 fok között alakul. Az alacsonyabb hőmérsékletek az ország északnyugati részében várhatók.

Vasárnap még hidegebb lesz a hajnal, északnyugaton -15 foknál is hidegebb lehet. Napközben eleinte kevés felhő lesz az égen, majd nyugat felől újra növekedni kezd a felhőzet. Napközben -4, +2 fok várható.

A szomszédos országokban is kemény fagyok várhatók

Nemcsak nálunk lesz fagyos az idő a hétvégén, a szomszédos országokban is igencsak hideg lesz. Ausztriában a magasabb, 2500 méter feletti hegyekben -20 fokig hűl hajnalra a levegő és napközben is mindössze -9, -10 fok várható.

Lengyelországban az elmúlt napokban többször is -20 fok alatti minimumokat mértek az ország északkeleti részén található egyik nagyvárosban, Bialystokban. December 1-én, szerdán például -25,7 fokig hűlt a levegő a városban, és napközben sem volt melegebb -11 foknál. A hétvégén Legyelország térségében is marad a fagyos idő, ismét közel -20 fokos hidegek várhatók.