Fel nem tett kérdések Sajó Andrásnak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Fel nem tett kérdések-rovatunkban a helyszínen elhelyezett gyüjtőládákba bedobott, illetve az info@mindentudas.hu címre beküdött kérdéseket tesszük közzé. Előadóink egy héten belül válaszolnak, s ezt cikk formájában ugyanitt olvashatják el. Továbbra is várjuk hozzászólásaikat a fórumokon is. Az alábbiakban Sajó Andrásnak érkezett kérdéseket olvashatják.


Mikor várható, hogy a bűnelkövetőt Magyarországon műholdas nyomkövetővel lássák el, kiváltva az előzetes letartóztatást a gazdaságosabb házi őrizettel - mint nálunk fejlettebb/gazdagabb országban, pl. az USÁ-ban? (antal)

Mennyiben vonatkoztatható az ön közgazdasági felfogása (megközelítése) az emberélet elleni bűncselekményekre? Mennyi egy emberölés bűntettének pénzben kifejezhető értéke? Van-e
egyáltalán? (biczó miklós)

Van-e esély jobbító, a társadalmi visszailleszkedésre felkészítő javító (magán) börtön létesítésére, amelyben a műhely piaacgazdasági, a börtön pedig állami kézben van. köszönöm. (correctas)

A 3. kérdés, amire nem volt idő: egy idő után nincs visszailleszkedés? (gulyás M. balázs)

Mennyibe kerül egy kiemelkedően súlyos bűnöző fogvatartása (pl. a "wiskys")? Ha emberségesebb lenne a fogvatartás, nem lenne jobb a társadalomnak, ha szabadulásuk után nem még képzettebb bűnözők kerülnének vissza a hétköznapi életbe? (kiváncsi 54)