Vágólapra másolva!
A korábbi kiváló játékvezető, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) sportigazgatója, Lubomir Kotleba volt a szerdai GYSEV-Vilnius Euroliga-találkozó ellenőre. A sportvezető - amellett, hogy ellenőrizte, minden rendben ment-e a találkozón - (sport)diplomáciai küldetést végzett, helyszínt keres az Euroliga idei négyes döntőjének, a Final Fournak.

"Most vagyok harmadszor Sopronban. Először, pár éve kadett Eb-selejtezőt tekintettem meg itt, második alkalommal pedig a Ronchetti-kupa döntőjén voltam a Sportcentrumban" - mondta Kotleba. "Helyszínt keresünk az Euroliga négyes döntőjének. Tavaly Szicíliában rendeztük olasz csapat nélkül, és bizony a légkör messze nem volt olyan, mint az egy ilyen sorozat végküzdelmeitől elvárható lett volna. Éppen ezért most olyan helyszínt szeretnénk a Final Fournak, ahol van érdekelt csapat, amely garantálhatja az atmoszférát, Európa legjobb női klubcsapatait megillető hangulatot.A két magyar együttes, a Sopron és a Pécs pozíciója kedvező arra, hogy bejusson, ezért, mint a Final Four lehetséges helyszíneit figyelem a két magyar csapat csarnokát. Úgy gondolom, ez a létesítmény a klubvezetés által felvázolt átalakításokkal alkalmas lehet a Final Four megrendezésére, éppen ezért javasoltam: pályázzanak!"

A találkozót követően Kotleba a város és a soproni klub elöljáróival közös vacsorán vett rész.Török Zoltán, a GYSEV-Ringa ügyvezetője számolt be róla, miről is esett szó vacsora közben. "Örültem neki, hogy a város vezetése nagyon pozitívan állt az ügy, a Final Four rendezése mellé. Hogy a Sportcentrumban legyen a Final Four, csak városi segítséggel valósulhat meg. Kotleba úr szerint most szerencsés lenne Magyarországon megrendezni a négyes döntőt. Hazánk az európai klubrangsorban nagyon közel van ahhoz, hogy a harmadik helyről - az olaszokat megelőzve - felzárkózzon a másodikra a franciák mögé. Az olaszok tavaly rendezték a Final Fourt, a franciák pedig az Eb-t. Pályázni csak az a négy csapat pályázhat, amely bejut a Final Fourba, úgyhogy most ez a legfontosabb."

Botár László

Ajánlat:

Euroliga: A pécsi közönség is vizsgázik

Korábban:

GYSEV-siker az Euroligában

Fórum:

Magyar kosárlabda