Vágólapra másolva!
Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az  Európa-bajnokságra készülő huszonhárom fős keretet.
Vágólapra másolva!

A hátvédeknél az eltiltott Rio Ferdinand és a sérüléssel bajlódó Jonathan Woodgate helyére Ledley King és Jamie Carragher került be. A középpályán Scott Parker és Joe Cole között kellett választani a svéd mesternek, aki végül utóbbira szavazott, míg a csatársorban Darius Vassell lett a kedvezményezett Jermain Defoe kárára.

"Megnyerhetjük az Európa-bajnokságot, de ahhoz az kell, hogy senki ne sérüljön meg, s hogy legyen egy kis szerencsénk, ami elengedhetetlen a nagy tornákon" - nyilatkozta Eriksson, aki június másodikáig még változtathat a keret összetételén.

Az angol keret:
kapusok: David James (Manchester City), Paul Robinson (Tottenham), Ian Walker (Leicester)
védők: Gary Neville (Manchester Utd), Phil Neville (Manchester Utd), Ashley Cole (Arsenal), Wayne Bridge (Chelsea), Sol Campbell (Arsenal), John Terry (Chelsea), Ledley King (Tottenham), Jamie Carragher (Liverpool)
középpályások: David Beckham (Real Madrid), Paul Scholes (Manchester Utd), Nicky Butt (Manchester Utd), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Owen Hargreaves (Bayern München), Kieron Dyer (Newcastle), Joe Cole (Chelsea)
csatárok: Michael Owen (Liverpool), Emile Heskey (Liverpool), Darius Vassell (Aston Villa), Wayne Rooney (Everton)