Bento pihenésről álmodik a portugál arany helyett

Vágólapra másolva!
Az Eb-elődöntőbe jutott portugálok szövetségi kapitánya, Paolo Bento nem hagyta magát becsalogatni a jóslásokba a csehek 1-0-s legyőzése után. A cseheket irányító Michal Bílek szerint csapata elkészült az erejével a második félidőre, Ronaldo ellen pedig semmi sem sikerülhet.
Vágólapra másolva!

"Hogy álmodok-e az aranyról? Nem, arról álmodom, hogy végre kipihenjem magam" - fogalmazott Paolo Bento a portugál siker után. "Fantasztikus második félidőt produkáltunk, senki sem szólhat egy szót sem, annyira megérdemelt a győzelmünk."

"Rengeteg helyzetet kihagytunk, de a legfontosabb az volt, hogy bejussunk az elődöntőbe, és ez sikerült" - értékelt a meccset eldöntő Cristiano Ronaldo. "Legutóbb és most is két-két kapufát lőttem, de a lényeg, hogy végül betaláltam, és a csapat is remekül játszott. Nagyon boldogok vagyunk, nagy mosolyok körös-körül. A csapatunk nagyon érett játékot mutat, készen állunk a folytatásra. A célunkat teljesítettük, meglátjuk, mit hoz az elődöntő."

"Mindenki óriásit játszott, ez vezetett a sikerhez" - lelkendezett Nani. "Mostantól nagyon nehéz meccsek jönnek, de a mai siker önbizalmat ad."

A másik oldalon a cseh szövetségi kapitány elismerte a vereség jogosságát. "A portugál válogatott jobb és erősebb volt, sokkal nagyobb volt az átütőerő a támadásaiban. Petr Cechnek nagyon sok dolga volt" - nyilatkozta Michal Bílek, aki szerint a mérkőzés elejétől az volt a cél, hogy Cristiano Ronaldóra különös figyelmet fordítsanak.

"Jó védekezéssel és kontratámadásokkal készültünk, de a második félidőre elkészültünk az erőnkkel. Az ellenfél játékosai gyorsabbak voltak, így folyton veszélyes helyzeteket tudtak kialakítani. Ronaldo ellen pedig semmi sem sikerül" - mondta a cseh televíziónak.

A kiesés ellenére Bílek azt mondta, büszke a játékosaira, hiszen a negyeddöntőt is nagy sikerként kell értékelni.