Apja temetése után visszatér a jobbhátvéd

Horizontal
Croatia's defender Darijo Srna attends a press conference on June 11, 2016 in Paris, France, on the eve of the Croatian team's opening match against Turkey for the Euro 2016 football tournament. / AFP PHOTO / UEFA / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / UEFA " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Ante Cacic szövetségi kapitány kedden elmondta, számít a 34 éves jobbhátvéd, Darijo Srna játékára a pénteki, Csehország elleni mérkőzésen a D csoport második fordulójában.
Vágólapra másolva!

"Darijo tudta, hogy az apja súlyos beteg, de egy halálesetre soha nem lehet felkészülni. Egy biztos: hamarosan visszatér hozzánk, és a lehető legjobb formáját hozza majd pénteken" - nyilatkozta az edző a csapatkapitányról a horvátok deauville-i bázisán.

Srna még az Eb legelején Forrás: AFP/2016 Getty Images/Handout

Srna végigjátszotta a Törökország ellen 1-0-ra megnyert vasárnapi találkozót, amely után megtudta, hogy a meccs ideje alatt elhunyt az édesapja, ezért hétfőn hazautazott a temetésére.

"Az összes csoportmérkőzésünk közül a csehek ellenitől tartok a leginkább. Rendkívül tisztelem őket, és pengeélesnek kell lennünk ellenük, mert a továbbjutásunk forog kockán."

"Három nap van hátra, ezalatt fel kell készülnünk a gyors iramú játékra, és talán nem válna hátrányunkra, ha néhány helyen változtatnánk a kezdőcsapatunkon. A játékunk Luka Modricra épül, akit frissen kell tartanunk a torna hátralévő részére, de úgy néz ki, jó fizikai és mentális állapotban van" - mondta Ante Cacic.