Srna tiszteletben tartja haldokló apja utolsó kívánságát

Dario Srna, foci
Croatia's defender Darijo Srna attends a training session in Saint Etienne in southern France, on June 16, 2016, during the the Euro 2016 football tournament. JOE KLAMAR / AFP
Vágólapra másolva!
Tiszteletben tartja édesapja utolsó kívánságát Darijo Srna, aki visszatért a horvát labdarúgó-válogatotthoz, és pályára kíván lépni a pénteki, Csehország elleni csoportmérkőzésen.
Vágólapra másolva!

A horvát csapatkapitányt a vasárnapi, Törökország ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés után értesítették édesapja, Uzeir haláláról.

Srna magángéppel azonnal hazarepült, és szülővárosában, Metkovicban azzal a hírrel fogadta a család, hogy apja utolsó kívánságként a halálos ágyán is ragaszkodott ahhoz, hogy fia harcoljon tovább a franciaországi Eb-n.

A horvát csapatkapitány hazautazott édesapja temetésére Forrás: Anadolu Agency/Zeljko Milicevic

"Ez egy nagyon nehéz pillanat, köszönöm mindenkinek, akik támogattak” – mondta a Saint-Etienne-ben rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón.

Darijo Srna Forrás: AFP/Joe Klamar

„Készen állok a mérkőzésre, mindenki tudja, hogy az apám utolsó kívánsága az volt, hogy folytassam az Eb-t és nyerjek annyi mérkőzést a válogatottal, amennyit csak lehet. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb formámat tudom nyújtani, annak idején a házasságkötésem másnapján is repültem a válogatott után, hogy játszhassam Ausztria ellen.”