Nagy Ádámot a 10 legjobb fiatal közé sorolják

Nagy Ádám, foci, Feröer
HUNGARY, Budapest : Hungary's Adam Nagy (C) vies with Feroe Island's Kaj Bartalsstovu (L) and Rogvi Baldvinsson (R) during the Euro 2016 Group F qualifying football match between Hungary and Faroe Islands at the Groupama Arena in Budapest, Hungary on October 8, 2015. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Nagy Ádámnak nemcsak a magyar válogatottra, hanem az érettségijére is figyelnie kellett a szezon hajrájában, a szóbelikre azonban nem jut most ideje, mert akkor éppen a portugálok elleni Eb-meccsen lesz érdekelt. A Fradi középpályását komoly elismerés is érte. 
Vágólapra másolva!

"Ádám nagyon tudatos, fegyelmezett tanuló, aki a májusi időszakban nemcsak a Ferencváros és a válogatott játékosaként állta meg helyét, hanem az írásbeli érettségiken is – mondta el az Mlsz.hu-nak nyilatkozva Rádi Zsuzsanna, a Telepy Iskola pedagógusa, aki Ádám ügyeit kezelte az iskola testületén belül. E mellett külön méltányolható, hogy soha semmilyen különös eljárást, kivételezést nem kért a vizsgái során.

A tanárnő hozzátette, a szóbeli érettségire

az MLSZ és Bernd Storck által kiállított igazolásnak köszönhetően kapott halasztást

a fiatal középpályás. Nagy idén bajnokságot és Magyar Kupát nyert a Fradival, ennek ellenére tisztességesen felkészült az írásbelikre, és letette a vizsgákat.

Komoly elismerés

A Sports Illustrated készített egy tízes listát azokról a fiatal játékosokról,

akiktől a kitörést várja az Európa-bajnokságon.

Közöttük van Nagy Ádám is, aki igencsak jó társaságba került: ott van a Juvétól a Bayernbe igazolt Kingsley Koman, a német Julian Draxler, illetve a nagy orosz ígéret, Aleksandr Golovin is.

Nagy Ádám a feröeriek ellen Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A magyar játékosról azt írja a SI.com, a sérült Gera Zoltán helyére dobta be Bernd Storck kapitány, és olyan meggyőző volt, hogy megőrizte a helyét a csapatban. A játékos jellemzésében szerepel, hogy abszolút kétlábas, és remekül hasznát veszi, hogy korábban futsalozott.